Detalj sa poslednjeg duela
Detalj sa poslednjeg duela

Žreb za FA kup: Junajted na Totenhem! Ko je tu srećan - Čelsi ili Sautempton?

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.03.18. | 21:33

Izvučeni parovi polufinala

Osmesi na Stamford Bridžu, jer Čelsi je bio miljenik sreće na žrebu za polufinale FA kupa, pošto je za protivnika u polufinalu izvukao Sautempton. Doduše, teza bi mogla i da se obrne, pošto je utisak da su i Sveci, koji bi svakako bili autsajderi, dobro prošli imajući u vidu da će drugi par činiti Mančester junajted i Totenhem. Barem ako je za suditi po igrama u Premijer ligi, Čelsi trenutno deluje najmanje ubedljivo, mada je u dvomeču sa Barselonom u Ligi šampiona ostavio više nego solidan utisak.

Bilo kako, 21. i 22. aprila sastaće se Mančester junajted i Totenhem na Old Trafordu, odnosno Čelsi i Sautempton na Stamford Bridžu. Podsetimo, Čelsi je prošle sezone stigao do finala, ali ga je tamo zaustavio Arsenal sa Aleksisom Sančezom.

Izabrane vesti

Tek Čelsi međutim ne igra na prošlosezonskom nivou. Tada je bio prvak, sada mu vis ii Liga šampiona, a do pobede nad Lesterom u četvrtfinalu stigao je u produžetku. Sautempton je savladao Vigan sa 2:0, a prethodno je bez primljenog gola izbacio i Vest Bromvič Albion, Votford i Fulam. Ova današnja je ipak spefična po tome što je ekipu sa klupe put vodio Mark Hjuz, koji je na funkciji trenera nasledio Maurisija Pelegrina. Sa prioritetnim zadatakom: sačuvati status premijerligaša.

Hjuz je, inače, kao igrač bio osvajač FA kupa 1997. godine baš u dresu Čelsija. A i Čelsiju je, kao i Sautemptonu, FA kup od sekundarnog značaja. Plasman u Ligu šampionu je prvi cilj. Mada bi pehar Kupa mogao da bude dobar “padobran” za Antonija Kontea ako ne uspe u toj nameri. Problem je samo što on nikad još nije osvojio neki trofej u bilo kom kup takmičenju.

Što se tiče susreta Junajteda i Totenhema, glavno pitanje je da li će Hari Kejn biti spreman da izađe na crtu Žozeu Murinju. Prema prvim prognozama: trebalo bi, mada to niko ne može da garantuje.

(FOTO: Action Images)


tagovi

FA kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara