ŽREB ZA LE: Srpski Ajntraht na Inter! Sjajan okršaj Napoli - Salcburg

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.02.19. | 13:17

Poznati su parovi osmine finala

Makar pola Srbije navijače da Ajntraht dogura što dalje, pošto čak trojica naših internacionalac igra u Frankfurtu, a posle svega viđenog u dosadašnjem toku sezone ima tim Adija Hitera šanse da proće u narednu rundu Lige Evrope, bez obzira što ga je žreb četvrtfinala spojio sa velikim Interom.

Prvi meč će Luka Jović, Mijat Gaćiniović i Filip Kostić igraju kod kuće, gde su ove sezone tukli sve protivnike, Lacio, Apolon, Marselj i Šalke, pa imaju dobre izglede, pogotovo ako se u sastavu iz Milana nastave problemi, vezani za ražalovanog kapitena Maura Ikardija.

Izabrane vesti

Što se ostalih parova tiče, ne bi smeli da omanu londonski timovi, posebno ako u prvim utakmicama naprave zalihu protiv kijevskog Dinama i Rena. Petostruki pobednik ovog takmičenja, Sevilja, već je viđena u četvrtfinalu, posebno pošto joj je rival nejaka praška Slavija, dok se uz okršaj Ajntrahta i Intera najviše vatre, pa i dobrog fudbala  očekuje u duelu Napoli – Salcburg. Italijani imaju bolji sastav, iskusnijeg trenera (Karala Ančelotija), međutim, prvak Austrije je na brutalan način izbacio Klub Briž, u celoj sezoni pretrpeo je jedan jedini poraz (pre osam dana u Belgiji), neguje nepadački stil, pa bismo mogli da gledamo izvanredne duele.

Na kraju, zagrebački Dinamo je dobio Benfiku, koja je rutinski izbacila Galatasaraj u prethodnoj rundi, u poslednej vreme igra spektakularno, pa je ovo težak posao za hrvatskog šampiona. Ne i nepremostiv, ukoliko na talasu optimizma, podignutom zbog izbacivanja Plzenja, zabpliva ka Lisabonu.

SVI PAROVI OSMINE FINALA LIGE EVROPE

Čelsi – Dinamo Kijev
Ajntraht Frankfurt – Inter
Dinamo Zagreb – Benfika
Napoli – Salcburg
Valensija – Krasnodar
Sevilja – Slavija Prag
Arsenal - Ren
Zenit - Viljareal 

Prve utakmice osmine finala na programu su 7. marta, revanši su sedam dana kasnije, a finale je zakazano za 29. maj u Bakuu. Tim koji osvoji Ligu Evrope osiguraće plasman u grupnui fazu Lige šampiona za sezonu 2019/20.

Napomena: Da bi se izbegle eventualne komplikacije, UEFA je pre žreba razdvojila kijevski Dinamo, Zenit i Krasnodar, kako se ukrajinski i ruski klubovi ne bi sreli zbog tenzija u ove dve države.

FOTO: Reuters 


tagovi

UEFA žrebžreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara