ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA: Plašite se Atletika i Liverpula, molite se za Porto

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.12.18. | 09:14

Mančester Siti može samo na četiri tima. Jorgandžije na pet

Uefa koeficijenti ništa ne znače. Učinak u grupnoj fazi formirao je šešire. I danas u podne saznaćemo ko će na koga u osmini finala Lige šampiona. Sat vremena kasnije i ko će na koga u šesnaestini finala Lige Evrope, ali ovde se ipak koncetrišemo na elitno takmičenja.

I šta je to što prvo bode oči? Atletiko i Liverpul u drugom šeširu. Čast svakome, ali danas će se svi favoriti za osvajanje “ušatog” pehara vrteti brojanice i u sebi izgovarati molitve: samo ne Atletiko i Liverpul. Nije da su ostali timovi iz drugog šešira mućak, naprotiv, ali Liverpul je prošle sezone dogurao do finala usput demoliravši Porto, Mančester Siti i Romu, dok je Atletiko viceprvak iz 2014. i 2016. godine. Pride i tim koji je od te 2014. u nokaut fazi takmičenja uspevao da izbaci samo Real, ali ONAJ Real, Ronaldov Real. Kristijano Ronaldo bi i ove sezone mogao da bude koban ako Jorgandžije izvuku baš Juventus.

Izabrane vesti

Sa druge strane, timovi iz drugog šešira nadaće se Portu, po uvreženom mišljenju najslabijem klubu iz kruga povlašćenih na žrebu. Doduše i bivšem evropskom šampionu, a taj detalj govori i u prilog tezi da je ove sezone postava timova u osmini finala Lige šampiona nikad jača! Naime, danas na žrebu sve predstavnici “liga petice” plus dva nekadašnja prvaka Evrope: Porto i Ajaks.

Šta još treba znati pre žreba? Recimo to da je ovo poslednja faza takmičenja u kojoj ne mogu da se sudare timovi iz iste zemlje, kao ni ekipe koje su igrale u grupnoj fazi Lige šampiona. U praksi to znači da Mančester Siti recimo može da izvuče samo Ajaks, Atletiko, Romu i Šalke, jer su mu Liverpul, Mančester junajted i Totenhem zemljaci, a Olimpik Lion rival iz grupe.

Po istoj računici, Atletiko može na Bajern, Juventus, Mančester Siti, Pari Sen Žermen i Porto, jer na Barselonu i Real ne može još, dok je sa Borusijom Dortmund igrao u grupi.

Prve utakmice osmine finala Lige šampiona igraće se 12. i 13, odnosno 19. i 20. februara. Revanš mečevi su zakazani za 5. i 6, odnosno 12. i 13. mart.

Tačno u podne… Tek tad kreće prava borba za evropsku krunu.

PRVI ŠEŠIR: Barselona, Bajern Minhen, Borusija Dortmund, Juventus, Mančester Siti, Pari Sen Žermen,  Porto, Real Madrid
DRUGI ŠEŠIR: Ajaks, Atletiko Madrid, Liverpul, Olimpik Lion, Mančester junajted, Roma, Šalke, Totenhem.

(FOTO: Uefa.com)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara