Nemanja Bilbija (©hskzrinjski.ba)
Nemanja Bilbija (©hskzrinjski.ba)

Zrinjski nastavlja pohod ka odbrani titule

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.09.23. | 16:20

Došlo vreme za hercegovački derbi

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Zbog nastupa klubova u kvalifikacijama za evropska takmičenja, start sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine obeležen je velikim brojem odloženih utakmica. Skoro pa nijedno kolo od početka nije kompletirano, pa će ionako zgnusnut raspored dodatno biti 'nakrcan' odloženim utakmicama. Kako bi se kalendar ispoštovao, tako će i ekipe koje su preskočile svoje utakmice, sve to morati stizati, pa će večeras u hercegovačkom derbiju Zrinjski i Posušje odigrati odloženi meč prvog kola.  

Izabrane vesti

ZRINJSKI – POSUŠJE (18:30) 

Plasmanom u grupnu fazu Konferencijske lige Zrinjski je nastavio da pomera granice BiH fudbala. Sav fokus će svakako biti usmeren na nastupe u Evropi i mečeve protiv Aston Vile, AZ Alkmara i Legije, ali će morati uporedo ganjati cilj u domaćem prvenstu. To je definitivno odbrana titule. Uz sve to, cilj je odbraniti titulu u Kupu BiH. Zbog toga, moraju biti spremni i na ubrzani ritam, te veliki broj utakmica u kratkom periodu. Od čega su satkani, Plemići će imati priliku dokazati od večeras, kada za njih i kreće taj ubrzani ritam. Posle dve utakmice i osvojenih šest bodova, na stadion Pod Bijelim brijegom dolazi Posušje.

Domaći će sigurno u mislima imati evropu i nastojati da izbegne povrede, ali će jurišati po tri boda. S obzirom da je najbolji igrač i kapiten Nemanja Bilbija bio sa reprezentacijom BiH u septembarskom ciklusu, njegov nastup mogao bi biti pod znakom pitanja. Takođe, neće biti Franka Sabljića zbog nastupa za mladu reprezentaciju BiH, te Slobodana Jakovljevića koji je povređen.

18.30: (1,22) Zrinjski (5,80) Posušje (11,0)

Mada, i bez njih Zrinjski važi za velikog favorita i teško da tu ulogu neće opravdati.  

„Od utakmice očekujem kao i od svake druge, pružiti dobru igru i svoj maksimum. Naravno da je uvek ambicija pobediti. Posušje je jedna potpuno nova ekipa koja zna šta hoće, ima kvalitetu, čvrstinu i agresivnost. Čeka nas jako zahtevna utakmica i protivnik, koji nije ni približno isti kada govorimo o kvaliteti u odnosu na prošlu godinu. Dosta su se pojačali. Neće nas čekati nimalo lagan zadatak, ali mi smo spremni na taj izazov“ istakao je strateg Zrinjskog Krunoslav Rendulić. 

Na drugoj strani, gosti predvođeni trenerom Brankom Karačićem, koji je upravo Zrinjski vodio do titule u sezoni 2013/14. Iako dolaze oslabljeni, respektuju provnika, ali bela zastavica nije opcija. Kao i Zrinjski, Posušje ima šest bodova s tim što su oni taj saldo ostvarili nakon pet utakmica, ostvarivši dve pobede i tri poraza.

I ove sezone cilj Posušja će biti što pre obezbediti opstanak u Premijer ligi, a budući da na klupi sedi iskusni stručnjak, pronaći će način kako to uraditi.  

„Svesni smo kome idemo u goste i kako težak zadatak ćemo imati. Budući da sam prošle sezone igrao tamo, znam da ćemo morati dati više od maksimuma kako bismo ostali neporaženi. Pokušaćemo da pariramo Zrinjskom i nadam se da ćemo uspeti u tome. Verujem da je njima u mislima nastup u Evropi pa ćemo to pokušati da iskoristimo“, kazao je Karlo Kamenar ofanzivac Posušja. 

BIH 1 - ZAOSTALI MEČ 1. KOLA

Sreda

18.30: (1,22) Zrinjski (5,80) Posušje (11,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1ZrinjskiPosušje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara