Zvanična reakcija Partizana: Nismo povezani sa „slučajem doušnik“

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.10.18. | 12:04

Potpredsednik Vladimir Vuletić povodom odjeka da je čelnik njegovog kluba umešan u dešavanja sa meča PSŽ - Crvena zvezda

Zvaničnim saopštenjem najpre se oglasila Crvena zvezda. Potom i Pari Sen Žermen. Oba kluba su odbacila navode L’ekipa o postojanju sumnje da su nečasne radnje prethodile utakmici drugog kola Lige šampiona.

Posle nekoliko dana javnosti se obratio i Partizan, u formi saopštenja koje je potpisao potpredsednik Vladimir Vuletić, želeći da istakne da sa ovim slučajem nema nikakve veze iako su, uveravaju crno-beli, pojedinci pokušali da ih u njega uvuku.

Izabrane vesti

Saopštenje iz Humske 1 prenosimo u celosti, uz neophodnu redakcijsku obradu teksta.
„Fudbalski klub Partizan poslednjih dana, sticajem nevoljnih okolnosti, prati novonastalu situaciju u vezi sa jednom odigranom utakmicom u ovogodišnjem izdanju UEFA Lige šampiona. Dok se, međutim, svetski i evropski mediji bave pitanjem odgovornosti za čin koji podriva temelje na kojima počiva UEFA i njeno elitno takmičenje, mediji se u Srbiji bave potpuno iracionalnim pitanjima na koji način je ovaj francuski list došao do svojih saznanja.

U situaciji u kojoj je potvrđeno da je službeno reagovalo francusko tužilaštvo, da se u istragu uključio i Interpol i stupio u kontakt sa našim policijskim i pravosudnim organima, neki od medija (a u tome prednjači dnevni list Kurir) potpuno neutemeljeno, bez ikakvih dokaza, senzacionalistički i neprofesionalno ističu „saznanja“ o tome da je nekakav „doušnik“ iz Srbije i to baš neki čelnik Partizana koji „je u sukobu sa rukovodstvom Crvene zvezde“.

Vladimir Vuletić

Paradoksalno deluje da je, prema tim i takvim medijima, irelevantno pitanje odgovornosti za učinjeni težak delikt, a ključno pitanje ko je snabdeo informacijama francuski medij koji ukazuje na težinu i obim prekršaja. Analogno takvoj licemernoj logici, takvi mediji bi pre i radije razmatrali koji komšija je, npr, prijavio policiji porodično nasilje u susednom stanu, nego li kako kazniti nasilnika i sprečiti da ponovi takvo delo.

Partizan sa indignacijom odbacuje svaku povezanost bilo kog svog rukovodioca sa ovim opskurnim slučajem koji preti da naruši ugled i integritet celokupnog fudbala u Srbiji i želi da istakne svoje uverenje da oni koji su se, u ime Crvene zvezde oglasili u medijima, njen predsednik, Svetozar Mijailović i počasni predsednik, Dragan Džajić, nemaju dodirnih tačaka sa iznetim sumnjama.

Međutim, poštujući presumpciju nevinosti i ne želeći da utičemo na međunarodnu istragu, ostavljamo predsedniku Crvene zvezde da utvrdi da li je i koji od njegovih saradnika involviran a nadležnim organima da daju odgovarajući epilog ovom slučaju“, piše u saopštenju.

FOTO: Star sport


tagovi

Vladimir Vuletić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara