(©bayernfc)
(©bayernfc)

Zvanično: Bajern jači za Erika Dajera

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 21:03

Prvo pozajmica pa ugovor

Dan pun događaja u Totenhemu: Došao je Radu Dragušin, a otišao Erik Dajer!

I Bajern i Totenhem su zvanično potvrdili da je Erik Dajer od danas novi fudbaler nemačkog giganta. Posao je tako sklopljen da će se engleski reprezentativac do leta voditi kao pozajmljen igrač, a onda, kada mu istekne ugovor sa Pevcima, minhenski klub će imati opciju da sa njim potpiše saradnju na još jednu sezonu.

Izabrane vesti

Dajer je univerzalac u odbrani, pokriva pozicije od desnog beka do zadnjeg veznog, nešto kao Džošua Kimih koji odavno nosi dres Bajerna.

Ovaj potez je za mene ostvarenje sna, jer kao sam dečak želeo da igram za neki veliki klub kao što je Bajern. A, ovo je jedan od najvećih klubova na svetu, sa neverovatnom istorijom. Želim da pomognem ekipi sa mojom raznovrsnošću u odbrani. Jedva čekam da upoznam nove saigrače i da zaigram na Alijanc areni, koja je po meni jedan od najlepših stadiona na svetu”, sipao je oduševljeni Dajer za Bajernov klupski sajt.

A, s druge strane, Totenhem se oprostio od Dajera.

“Defanzivac koji je otišao u Bundesligu je bio važna figura, na terenu i van njega, za ovih devet godina u našem klubu. Njegovih 365 utakmica u svim takmičenjima doveli su ga među prvih 25 igrača u istoriji kluba po broju odigranih mečeva, a ujedno je jedan od tek devetorice sa više od 50 utakmica u Evropi”.

Dajer je karijeru počeo u Portugaliji, jer se tamo porodica odselila kada je bio mali. Fudbal je počeo da igra u školi Sportinga iz Lisabona, sa kojim je potpisao prvi profesionalni ugovor. Bio je kratko i u omladinskoj školi Evertona, a na Ostrvo se vratio 2014. godine kada je potpisao za Totenhem, u kojem je ostao do danas.


tagovi

BundesligaBajern MinhenErik DajerZimski prelazni rok 2024Transferi

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara