Emerson (levo)
Emerson (levo)

ZVANIČNO: Barselona kupila desnog beka za 12.000.000

Vreme čitanja: 1min | čet. 31.01.19. | 19:35

Omladinski reprezentativac Brazila od 1. jula na Nou Kampu

Poslednjeg dana prelaznog roka još jedan veliki transfer u Barseloni. Katalonci su se u saradnji sa Betisom dogovorili sa Atletiko Mineirom oko transfera mladog desnog beka Emersona (20) na Nou Kamp od 1. jula ove godine.

Čitav posao koštaće 12.000.000 evra, a fudbaler će poptisati petogodišnji ugovor do završetka sezone 2023/24, objavljeno je na sajtu BarseEmersona su zajednički otkupili Barsleona i Betis, koji će platiti po 6.000.000 evra i igrač će odmah preći u redove kluba iz Andaluzije, a Katalonci će moći da ga otkupe za 9.000.000 u naredne dve sezone. Očekuje se da se igrač priključli Betisu posle U20 prvenstva Južne Amerike na kojem trenutno brani boje Brazila. 

Izabrane vesti

Šta se zna o Emersonu? Rođen je u Sao Paulu 14. januara 1999. godine kao Emerson Aparesido Leite de Souza Žunior. Pre transfera u Belo Orizonte igrao je za Ponte Pretu iz brazilskog grada Kampinasa. Istovremeno, uspešno je branio i boje Brazila u svim mlađim kategorijama, a bio je i član omladinske selekcije Karioka.

Porede ga sa legendarnim Barsinim Brazilcem Danijem Alvesom, a radi se o desnom beku koji je podjednako dobar i u ofanzivi i u defanzivi. Takođe, kao jedan od kvaliteta izdvaja se i dobar šut koji Emerson poseduje, posebno iz slobodnih udaraca, pa bi Barselona mogla mnogo toga da dobije njegovim angažovanjem.

Foto: Reuters


tagovi

Zimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara