ZVANIČNO: Borjan i Zvezda do 2023

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.03.19. | 17:21

Više nema dileme

Najavljeno na pripremama u Antaliji, ozvaničeno - danas. Milan Borjan je potpisao novi ugovor sa Crvenom zvezdom čime se crveno-belima obavezao na vernost do 2023. godine.

Naravno, dobio je znatno povoljnije finansijske uslove. Iskusni čuvar mreže biće svrstan u red najbolje plaćenih domaćih igrača, jer će imati mesečna primanja od 40.000 evra. Primera radi toliku ugovor u Crvenoj zvezdi ima i šef stručnog štaba Vladan Milojević. Zbog fantastičnih odbrana u proteklih 18 meseci Milan Borjan je bez ikakve sumnje zaslužio takav status. Njegova odbrana protiv Krasnodara u finišu beogradskog meča pokrenula je evropski uzlet Crvene zvezde. Ove sezone je, takođe, bio odličan u mečevima Lige šampiona.

Izabrane vesti

Izazvao je veliku pažnju brojnih klubova, imao ponudu iz MLS-a, ali se odlučio da ostane na Marakani. Iako su pregovori bili dugi, pre svega zbog pojedinih klauzula.

Pored redovne zarade Milan Borjan će moći i da računa na bogate bonuse u slučaju dobrih timskih i individualnih uspeha.

Borjan je produžetak saradnje overio u društvu predsednika kluba Svetozara Mijailovića i sportskog direktora Mitra Mrkele.
"Veliko pojačanje za Crvenu zvezdu, jer je Borjan uradio mnogo u proteklom periodu i ušao u srca svih navijača svojim odbranama. Svima nama u klubu daje posebno samopouzdanje, jer kada imate jednog takvog golmana, onda se to prenosi i na navijače, i na igrače, a i na nas u upravi. Borjan je branio sjajno i u velikim utakmicama, i na takozvanim manjim. Bio je redovan, branio i povređen, i svakako da je produženje ugovora veliki podstrek i ohrabrenje za sve nas", kaže Mrkela.

Borjan se tako pridružio saigračima, Vujadinu Saviću, Filipu Stojkoviću, Milanu Pavkovu, Branku Jovičiću i Marku Gobeljiću, koji su pre njega takođe produžili ugovore.
"Velika mi je čast što je klub produžio ugovor sa mnom i što ću biti ovde naredne četiri i po godine. Presrećan sam, želeo bih da se zahvalim Svetozaru Mijailoviću, Zvezdanu Terziću, Mitru Mrkeli, treneru Vladanu Milojeviću na takvom poverenju. Želim da nastavimo sa ovakvim rezultatima", rekao je Borjan.

Inače, bio je golman sa najviše odbrana u grupnoj fazi Lige šampiona.

Foto: FK Crvena zvezda


tagovi

Milan Borjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara