Roberto de Zerbi (© twitter.com/FCShakhtar)
Roberto de Zerbi (© twitter.com/FCShakhtar)

Zvanično: De Zerbi na klupi Šahtjora

Vreme čitanja: 1min | uto. 25.05.21. | 17:29

Uklapa se u stil Rudara

Najavljeno još prošlog meseca – završeno danas: Roberto de Zerbi (52) je novi šef stručnog štaba Šahtjora.

Italijanski strateg, dokazan na klupama Beneventa i Sasuola, minula dva dana je boravio u Ukrajini i posle obilaska trening centra i konačnog dogovora sa gazdom Rinatom Ahmetovim potpisao ugovor do juna 2023. Njegov glavni zadatak biće da titulu vrati u vitrine Rudara, s obzirom da je Dinamo Kijev sa Mirčeom Lučeskom ove sezone prekinuo četvorogodišnju vladavinu tamošnjim fudbalom.

Izabrane vesti

De Zerbi je nasledio Luisa Kastra koji se zadržao dve sezone, ali mu je istekla saradnje i Šahtjor nije želeo da ga zadrži. Roberta je izabrao zbog specifičnog napadačkog stila, osvedočenom u vođenju Beneventa i Sasuola, insistirao na igri na gol-više, utakmice njegovih timova su po pravilu efikasne i po tome apsolutno odgovara ekipi kakava je Šahtjor.

Inače, dovođenjem Roberta de Zerbija, Rudari su nastavili tradiciju da na njihovoj klupi sedi stranac. Od 2004. redovno. Najpre Nemac Bernd Šuster u sezoni 2003/04, potom Rumun Mirčea Lučesku (12 godina), pa Portugalci Paulo Fonseka (2016-19) i Luis Kastro (2019-2021).


tagovi

Šahtjor DonjeckRoberto De Zerbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara