Danilo Dončić i Krasimir Balakov (©Twitter, ©Reuters)
Danilo Dončić i Krasimir Balakov (©Twitter, ©Reuters)

Zvanično: Dončić napustio Lokomotivu, Krasimir Balakov ga menja na klupi

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.24. | 16:16

Legendarni bugarski fudbaler će probati da sačuva klub iz Sofije u prvoj ligi

Srpski strateg Danilo Dončić više nije trener Lokomotive iz Sofije, saopštio je taj bugarski prvoligaš. Njega će na klupi da zameni legenda tamošnjeg fudbala Krasimir Balakov.

U prvenstvu Bugarske je završena prva faza, odigrano je 30 kola. Dončić sa timom iz prestonice nije uspeo da izbegne igranje u plej-autu, posle čega je došlo do razlaza.

Izabrane vesti

Cilj je bio da se osvoji makar 10. mesto i da se više ne brine o opstanku, ali Lokomotivi je za tako nešto nedostajalo pet bodova. Podelu tabele na tri dela dočekao je na 14. poziciji, na kojoj ako crveno-crni ostanu i posle plej-auta moraće da igraju baraž za opstanak protiv drugoligaša. Dalje će morati bez 54-godišnjeg Vranjanca.

Menadžment kluba je rešio da se rastane sa šefom stručnog štaba, a asistent i glavni analitičar Ivajlo Zaharijev, trener golmana Vladimir Manolkov i kondicioni trener Nikolaj Georgijev će takođe otići sa njim. Svima im želimo puno uspeha u budućnosti. Novi šef stručnog štaba je legenda bugarskog fudbala Kraasimir Balakov. Naknadno ćemo saopštiti ko će biti u njegovom stručnom štabu”, saopštila je Lokomotiva ovog ponedeljka.

Tako se završila treća epizoda Dončića u Lokomotivi. Prethodno je od leta 1997. do leta 1999. igrao za nju, a potom je od 2008. do 2010. bio asistent Dragomiru Okuki u tom klubu.

Samostalnu trenersku karijeru Dončić nije gradio u Srbji, već u Grčkoj, Bahreinu i na Malti. Trenirao je, između ostalih, Etnikos, Slijemu Vonderers, Al Nadžmu, Mostu i Valetu. Sa Valetom je 2018. osvojio duplu krunu.

Četiri godine stariji Balakov je kao igrač najveći trag ostavio u Štutgartu, za koji je igrao od 1995. do 2003. Tu je i počeo da se bavi trenerskim poslom kao pomoćnik Feliksu Magatu, a kasnije je samostalno trenirao Grashopers, Sankt Galen, Hajduk iz Splita, Kajzerslautern, Liteks, CSKA 1948, Septemvri i reprezentaciju Bugarske. Još uvek nema nijedan trofej kao trener.



tagovi

Bugarska 1Danilo DončićKrasimir BalakovLokomotiva Sofija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara