Rabi Matondo
Rabi Matondo

Zvanično: Došao za 10.000.000 evra, da bi otišao za 55.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.01.19. | 16:20

Rabi Matondo prešao iz Mančester Sitija u Šalke

Poučeni dobrim iskustvom Mengenhgladbaha, Lajpciga, Borusije iz Dortmunda, Hofenhajma i Herte, i u Šalkeu su rešili da ove zime primene oprobani bundesligaški recept - dovođenje talentovanog igrača iz Engleske.

Rabi Matondo (18), doskorašnji krilni napadač Mančester Sitija, preselio se i zvanično danas u Gelzenkirhen i potpisao ugovor na četiri i po sezone (do juna 2023). Na dresu će nositi broj 14, a zbog prirode ugovora koji su potpisali predstavnici dva tima nisu objavljeni detalji.

Izabrane vesti

Ipak, dobro obavešteni izvori saznaju ono najvažnije - Plavi su za dolazak Matonda izdvojili oko 10.000.000 evra, dok će Mančester Siti imati pravo preče kupovine igrača u naredne četiri i po godine za 55.000.000 evra.

Jasno je, žele na Etihadu da se obezbede za slučaj da talentovani napadač eksplodira kao recimo Džejdon Sančo.
"Dugo smo radili na dolasku Rabija, jer smo ubeđeni u njegov potencijal. Vrlo je brz i tehnički dobar fudbaler. Ne smemo da zaboravimo da je mlad i zato ćemo da mu damo vremena da se adaptira na novu sredinu", kaže trener Šalkea Domeniko Tedesko.

Rabi Matondo jedva čeka da se predstavi nemačkoj publici.
"Znao sam i ranije dosta o Šalkeu, to je klub u kojem su prve velike korake načinili Ozil, Rakitić i Sane. Zadovoljan sam bio posle razgovora sa trenerom, Bundesliga je sjajna, a Šalke pravi klub za moju budućnost i srećan sam što sam postao njegov deo", poručio je Matondo.

Inače, radi se momku koji je rođen u Liverpulu, ali nastupao je za reprezentaciju Velsa u mlađim kategorijama uz jedan nastup i za A tim.

Foto: Schalke


tagovi

Rabi MatondoZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara