Foto: FK Vojvodina
Foto: FK Vojvodina

Zvanično: Dragan Rosić tri, Vukan Savićević dve i po godine u Voši

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.01.24. | 15:15

Novosađani predstavili prva pojačanja u zimskom prelaznom roku

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Kao što je Mozzart Sport već najavio, golman Dragan Rosić i vezista Vukan Savićević prva su pojačanja Stare dame u zimskom prelaznom roku.

Izabrane vesti

Dragan Rosić (27) na "Karađorđe" stiže iz niškog Radničkog i predstavljaće ozbiljnu konkurenciju dosadašnjem prvom čuvaru mreže Lala, Lazaru Careviću. Prema saznanjima našeg portala, Nišlije će na račun obeštećenja od Vojvodine dobiti100.000 evra. Bivši golman Mladosti iz Lučana i španske Almerije potpisao je ugovor sa Novosađanima na tri godine.

"Odmah sam prihvatio ponudu Vojvodine, a posle je teži deo bio da se klubovi dogovore. Srećom, i to je dobro prošlo. Došao sam ovde da ispunim velike ambicije kluba i navijača i da pomognem ekipi da pobeđuje. Veliko mi je zadovoljstvo što sam potpisao za Vojvodinu", istakao je Rosić prilikom promocije.

Osim konkurencije među stativama, Lale su zaoštrile konkurenciju i u veznom redu. Vukan Savićević (29) na vernost Staroj dami obavezao se na dve i po godine, a u Novi Sad stiže kao slobodan igrač, nakon što je nedavno raskinuo ugovor sa turskim drugoligašem Giresunsporom.

Savićević je reprezentativac Crne Gore, a ponikao je u Crvenoj zvezdi sa kojom je osvojio šampionsku titulu. Potom se preselio u Slovan iz Bratislave, te u poljsku Vislu Krakov. Osim za Giresun, Vukan je u Turskoj prethodno nastupao i za prvoligaša Samsun.

"Prva ponuda koja mi je stigla bila je od Vojvodine pre nešto manje od mesec dana i osetio sam da treba da se vratim u Srbiju, u klub kao što je Vojvodina. Voša je jedan od najstarijih srpskih klubova, sa bogatom tradicijom i čast mi je što sam ovde došao. Iako mnogi u mom okruženju nisu bili za moj povratak u srpski fudbal, pratio sam svoj osećaj. Srećan sam što sam potpisao za Vojvodinu, jer sam sa nekoliko strana čuo da klub gaji velike ambicije. Nadam se da ćemo pobeđivati tokom proleća i da ćemo se na leto kroz kvalifikacije plasirati u Evropu", rekao je Vukan Savićević.

Sportski direktor Vojvodine Marko Jovanović najavio je nova pojačanja.

"Posle dugih pregovora i napornog rada, uspeli smo da dovedemo prva dva velika pojačanja. Skautirali smo ih duži vremenski period i uspeli da konkretizujemo transfere zahvaljujući agilnom pristupu i velikoj energiji predsednika Dragoljuba Zbiljića i direktora Dušana Bajatovića. Nećemo ostati na ovome, jer smo u potrazi za još dvojicom pojačanja", rekao je Jovanović.


tagovi

Dragan RosićVukan SavićevićZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara