Zvanično: Hofenhajm imenovao Nagelsmanovog naslednika

Vreme čitanja: 1min | uto. 19.03.19. | 13:42

Marko Roze ostao samo želja

Tako to rade Nemci: precizno, egzaktno i na vreme. Znalo se još od prošlog leta da Julijan Nagelsman na kraju sezone odlazi u RB Lajpcig, sad se i zna ko će na naslediti u Zinhajmu. Za šefa stručnog štaba imenovan je Holanđanin Alfred Šreder, potpisavši ugovor na tri godine.

Papiri postaju važeći 1. jula, a ugovor bi trebalo da bude na snazi do 30. juna 2022. Šreder u Bundesligu dolazi iz Ajaksa, gde od lane radio kao pomoćni trener, a zapravo se vraća na mesto uspeha, s obzirom da je od 2015. do 2018. radio kao asistent najpre Hubu Stevensu, potom i Nagelsmanu.
Radujem se radu u Hofenhajmu, svestan sam vrhunskog izazova, ali baš me je to i privuklo da prihvatim ponudu. Ambiciozan sam, želim da nastavim nisku uspeha kluba u proteklom godinama. Od velike koristi za mene je što poznajem ogrnizaciju i kadrove“, rekao je Šreder, koji se ujedno zahvalio Ajaksu i direktoru Marku Overmansu što mu je dozvolio da „izađe“ iz ugovora.

Izabrane vesti

Dolazak Alfreda Šrudera znači i da nema ništa od angažmana Marko Roze, iako je 42-godišnji strateg Salcburga slovio kao prvi kandidat da zamenu Julijana Nagelsmana. Kako javlja Bild, uprava Hofenhajma nije mogla da mu izađe u susret kad je reč o njegovim saradnicima u stručnom štabu i visini plate, zbog čega se okrenula drugom rešenju. Iz Holandije.

FOTO: Reuters


tagovi

Hofenhajm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara