Zvanično - ipak Barsa! De Jong plaćen 75.000.000 + 11.000.000 za bonuse

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.01.19. | 18:08

Frenki je zvanično novi igrač Blaugrane, ali će u nju doći 1. jula

Te u Barsu će, te u Pari Sen Žermen, te želi ga Mančester Siti... I u krug. Tako su se kretalen informacije oko sjajnog veziste Ajaksa Frenkija de Jonga. Ali, na kraju, Barselona je pobedila i zvanično predstavila De Jonga na zvaničnom sajtu! Više dileme - nema.

Zvanični detalji transfera su sledeći: Barselona je platila 75.000.000 evra, a dodatnih 11.000.000 je moguće da će platiti kroz bonuse što daje najveću moguću cifru od 86.000.000 evra. De Jong će potpisati ugovor na pet sezona, dakle do sezone 2023/2024.

Izabrane vesti

De Jong će do kraja sezone ostati u Ajaksu, a onda će 1. jula obući dres Barselone. Prema nezvaničnim podacima, njegova plata biće 16.000.000 evra godišnje, a otkupna klauzula čitavih 400.000.000 evra.

Sve je posledica „misije Amstderam“, koju su čelnici Blaugrane sproveli prošle sedmice. Tad su predsednik Đosep Marija Bertomeu i trojica direktora (Erik Abidal, Pep Segura i Ramon Planes) otputovali u Holandiju da pokušaju da ubede De Jonga da je za njegovu karijeru bolje da zaigra na stadionu Nou Kamp. Uostalom, tamo Lale redovno cvetaju, a i za samu karijeru fudbalera je korisnije da ne menja mnogo stil u odnosu na Ajaksov.

Očigledno je sastanak urodio plodom, pa je Frenki promeni stav, a Barselona finansijski nadjačala ponudu Pari Sen Žermena, zbog čega je Mark Overmas, i sam nekada prvotimac katalonskog giganta, sad u ulozi sportskog direktora Ajaksa mora da popusti i izvuče još više novca za Kopljanike. Nema šta, Ajaks je odlično prošao u ovom slučaju.

Do sada je najskuplji holandski fudbaler bio Virdžil van Dajk (78.800.000), ali ukoliko se i manji deo Frenkijevih bonusa ispuni, De Jong će ga preći i postati najskuplji holandski fudbaler u istoriji.

De Jonga je i sama Barselona opisala kao igrač koji može da igra više pozicija, koji može sjajno da čita igru i udeli "ubitačan pas". Možda je ovakav vezista baš bio potreban Barseloni. Zato je Blaugrana toliko "zapela" da ga dovede. Na kraju je i uspela.

I ponosno ga predstavila svojim navijačima.

What you've all been waiting for... pic.twitter.com/gDE1mujMLF

— FC Barcelona (@FCBarcelona) January 23, 2019

 


tagovi

Frenki de JongZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara