Foto: twitter.com/Feyenoord
Foto: twitter.com/Feyenoord

Zvanično: Jahanbakš se vratio u ligu koju je napustio kao najbolji strelac

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 16:07

Umesto Stivena Berhujsa koji je pojačao Ajaksa, u Fajenord stigao bivši igrač AZ Alkmara i svojevremeno najbolji strelac Eredivizije

Verovali su u Brajtonu kada su za rekordan novac doveli najboljeg strelca holandskog šampionata da su napravili sjajan posao. Platili su AZ Alkmaru za 19.000.000 evra za iranskog reprezentativca Alirezu Jahanbakša. Tri godine kasnije, vraća se u Holandiju. Zvanično je predstavljen kao novo pojačanje Fajenorda, koji ga je platio 4.000.000 evra. Galebovi mogu da se nadaju zaradi od još 1.500.000 evra na ime bonusa.

Ostali su Roterdamsi bez kapitena i najboljeg igrača Stivena Berhujsa. Ajaks ga je preselio u svoje redove u jednom od najkontroverznijih transfera u novijoj istoriji holandskog fudbala. Razljutio je bez sumnje navijače Fajenorda, ali je želja za slavom i trofejima presudila. Pojačao je Berhujs redove jednog od najvećih rivala Fajenorda.

Izabrane vesti

Nije puno trebalo upravi kluba sa De Kajpa da pronađe zamenu, u ekspresnom roku je dogovoren transfer Alireze Jahanbakša. Ovaj 28-godišnji fudbaler je sa Fajenordom parafirao trogodišnju saradnju, uz opciju da je produži za još godinu dana.

U Brajton je pre tri godine stigao sa epitetom najboljeg strelca Eredivizije, bio je pravo otkrovenje AZ-a sa 21 golom i 12 asistencija. Za tri godine na Ameks stadionu upisao je 61 nastup, postigao četiri gola i zabeležio dve asistencije. Ostaće upamćen po sjajnim makazicama protiv Čelsija.

Utisak je da bi u Roterdamu mogao da se vrati na pravi put, te i da je Fajenord napravio zaista dobar posao. Vreme će pokazati da li može da zameni Berhujsa, koji je minule sezone postigao 21 pogodak u dresu Fajenorda i upisao još 16 asistencija.



tagovi

Alireza JahanbašBrajtonFajenordletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara