ZVANIČNO: Kepa na sedam godina!

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.08.18. | 23:24

Španac je definitivno novi najskuplji golman u istoriji fudbala

Čelsi je dobio novog golmana! Španac Kepa Arizabalaga potpisao je ugovor sa londonskim Čelsijem. I to je već bilo najavljeno tako da nije ekskluziva, ali ono što je interesantno je da se radi o sedmogodišnjem ugovoru. Dakle, do leta 2025. godine.

Doskorašnji golman Atletika iz Bilbaa postao je tako i zvanično na najskuplji čuvar mreže u istoriji fudbala jer je za njegovu slobodu Čelsi aktivirao klauzulu od 80.000.000 evra! Time je oboren rekord koji je nedavno postavio Liverpul sa Alisonom Bekerom koji je koštao 72.000.000.

Izabrane vesti

Kepa je do sada odigrao preko 50 utakmica u španskoj Primeri, a bio je i deo španske reprezentacije na Mundijalu u Rusiji.
“Mnogo stvari me je privuklo Čelsiju, titule, sadašnji i bivši igrači, pa grad i Premijer liga. Drago mi je što Čelsi veruje u mene. Ovo je važna odluka za mene i moju karijeru”, bilo je prvo što je Kepa izjavio za sajt novog kluba.

Kepa će na golu Čelsija zameniti belgijskog reprezentativca Tiboa Kurtou koji bi u četvrtak trebalo da završi lekarske preglede i pređe u redove šampiona Evrope, madridskog Reala

Londonski Plavci bi od transfera Kurtoe trebalo da zarade oko 35.000.000 evra. Kepa je drugi novajlija koji je u sredu stigao na Stamford Bridž, pošto je prethodno Mateo Kovačić zadužio opremu Čelsija.

Foto: Action images 


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Kepa Arizabalaga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara