ZVANIČNO: Ljajić u Bešiktašu, Turci plaćaju ukupno 7.750.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.08.18. | 16:44

Prvo pozajmica, pa obavezan otkup ugovora

Adem Ljajić novi je član turskog Bešiktaša. Reprezentativac Srbije u petak je zadužio opremu istanbulskog velikana u kojem će provesti godinu dana na pozajmici. Njegov sadašnji klub Torino na ime te pozajmice zaradiće 1.250.000 evra, a postoji klauzula o obaveznom otkupu ugovora za 6.500.000 evra u junu sledeće godine.

Dakle, kada se saberu te sume, Bešiktaš će za Ljajićev transfer ukupno izdvojiti 7.750.000 evra. Kada su u pitanju lični uslovi srpskog fudbalera, njegova plata će iznositi 2.250.000 evra.

Izabrane vesti

Ljajić je prethodne dve sezone proveo u Torinu, a pored Bešiktaša, u ovom prelaznom roku za njega su se interesovali Spartak iz Moskve, Selta, Marselj i Fenerbahče. Najkonkretniji je ipak bio Bešiktaš, pa je Ljajić drugi put u karijeri obukao crno-beli dres. Prošle sezone srpski fudbaler je u dresu Torina odigrao 28 utakmica i postigao šest golova

Pre Ljajića istanbulski klub doveo je golmana Lorisa Karijusa iz Liverpula, Enca Roka iz meksičkog Kruz Azula, Umuta Najir stigao je iz Osmanlija, Dorukhan Tokoz iz Eskišehira, a otkupljen je i ugovor Džermejna Lensa od Sanderlenda nakon što je prethodno godinu dana igrao na pozajmici u Bešiktašu.

Foto: Printscreen


tagovi

Adem LjajićLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara