Zvanično: Marina dovela “devetku” na zajam

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.01.19. | 21:40

Gonzalo Iguain od večeras na Stamford Bridžu

Argentinski napadač Gonzalo Iguain i zvanično se preselio na pozajmicu u Čelsi do kraja sezone. Iskusni 31-godišnji napadač stigao je na Stamford Bridž iz Juventusa, a nakon što je jesenji deo proveo na pozajmici u Milanu, gde je postigao osam golova.

Dokazani strelac u kompletnoj karijeri i reprezentativac Argentine, kako ga opisuju na sajtu Čelsija, od Iguaina očekuju da im donese neophodno iskustvo koje je stekao brojnim nastupima u Argentini, Španiji i Italiji.  

Izabrane vesti

Iguain je već sarađivao sa Mauricijom Sarijem u Napoliju u sezoni 2015/16. kada je bio najbolji strelac Serije A sa 36 golova, čime je oborio tamošnji rekord.

U Čelsiju je, naravno, dobio dres sa brojem devet.
"Čim se pojavila mogućnost da pređem u Čelsi odmah sam pristao. Oduvek sam simpatisao istoriju ovog kluba i divan stadion u Premijer ligi na kojem Plavci igraju. Engleska je zemlja u kojoj sam oduvek želeo da igram. Nadam se da ću uspeti da uzvratim Čelsiju na poverenju dobrim igrama na terenu. Jedva čekam da počnem da igram i nadam se da ću se brzo adaptirati", poručio je Iguain.

Direktorka Marina Granovskaja blista od zadovoljstva.
"Gonzalo je bio naša primarna meta u ovom prelaznom roku i stiže sa dokazanim učinkom na najvišem nivou. Prethodno je već sarađivao sa Mauricijom i to je još jedan plus prilikom njegovog angažovanja. Nije nam bilo lako da realizujemo ovaj posao jer su mnoge strane bile uključene, ali oduševljena sam što smo doveli Gonzala i očekujemo da ima veliki uticaj na našu igru na proleće", saopštila je Ruskinja.

U bogatoj karijeri Gonzalo Iguain je pre Čelsija igrao za River Platu, Real Madrid, Napoli, Juventus i Milan.

Prema dogovoru Čelsija i Juventusa, Plavci će moći da produže pozajmicu argentinskog napadača i za sezonu 2019/20. a to će ih koštati 18.000.000 evra. Ukoliko u Londonu budu želeli na leto da ga otkupe to će ih zadovoljstvo koštati 36.000.000 evra.

Foto: Chelsea FC


tagovi

Gonzalo IguainZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara