Milorad Mažić
Milorad Mažić

ZVANIČNO: Mažić sudi finale Lige šampiona!

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.05.18. | 12:05

Velika čast za najboljeg srpskog arbitra

Šuškalo se prethodnih dana, a od ovog trenutka je i zvanično - Milorad Mažić će suditi finale Lige šampiona u Kijevu između Real Madrida i Liverpula 26. maja.

Tako je na današnjem sastanku odlučio sudijski komitet UEFA, koji je imenovao 45-godišnjeg Srbina za glavnog arbitra najvažnije utakmice u klupskom fudbalu ove godine. Arbitar iz Vrbasa, koji je internacionalac od 2009. godine ove sezone je delio pravdu na mečevima Lige šampiona i Lige Evrope.

Izabrane vesti

Prošlog leta je sudio je i finale Kupa konfederacija u Rusiji između Čilea i Nemačke, kao i Superkup Evrope između Reala i Sevilje pre dve godine.

Od 2014. godine Mažić je deo elitne svetske grupe sudija, a pored Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. i Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016. deliće pravdu i na narednom Mundijalu u Rusiji.

Mažiću će u velikom finalu u Kijevu asistirati Milovan Ristić i Dalibor Đurđević. Pomoćne sudije iza golova biće Nenad Đokić i Danilo Grujić, dok je četvrti arbitar Francuz Klemen Turpan. Rezervni pomoćni sudija biće takođe Srbin Nemanja Petrović.

Foto: Action Images


tagovi

Milorad Mažić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara