ZVANIČNO: Mitrović do 2023! I „devetka“ na leđima

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.07.18. | 18:39

Fulam potvrdio kupovinu napadača Njukasla

Gotovo je bilo pre dve večeri, sad je i zvanično: Aleksandar Mitrović je novi špic Fulama!

Klub iz Londona potvrdio je da je kupio srpskog reprezentativca iz Njuksla, a da je 23-godišnji centarfor potpisao ugovor do 2023, što znalči da predstavlja oslonac popularnih Kolibaša na duge4 staze. Prema navodima sa Ostrva, povratnik u Premijer ligu je za ovaj posao izdvojio 23.000.000 funti (fiksni deo), koliko je otišlo na račun Njukasla.

Izabrane vesti

Fulam je dodao i da će u narednoj sezoni Mitrović nositi „devetku“ na poleđioni dresa, za razliku od broja 32, aktuelnog od zimus kad je došao na pozajmicu u poslednjim satima prelaznog roka.
Oduševljen sam što mogu da objavim da se Aleksandar Mitrović vrati gde pripada. Dogovorili smo se da Mitra vratimo kući. Oduvek smo želeli s njim da saradnju na duge staze.  Bio je naš heroj na putu povratka u Premijer ligu. To sam mu i rekao posle finala baraža na Vembliju“, poručio je direktor Toni Kan, inače sin predsednika Fulama Šahida Kaha.

Mitrović je bio sjajan tokom proleća, o čemu najbolje svedoče brojke. Na 20 utakmica dao je 12 golova, bio pokretačka snaga ekipe i bilo je logično da ga Fulam kupi. Cena je 22.000.000 funti odmah, a dodatnih 5.000.000 funti na ime bonusa.
Izuzetno mi je drago, ponosan sam što sam zvanično postao fudbaler Fulama. Volim navijače ovog kluba, bili su sjajni, ostvarili smo dobru konekciju. Prošle godine smo napravili istorijski podvig. Veliku stvar smo napravili. Želim da nastavim ovim putem. Zajedno hoćemo da pravimo velike stvari, a sa navijačima koji su uvek bili uz nas možemo daleko da doguramo“, smatra nekadašnji špic Partizana, Anderlehta i Njukasla.

Pre Mitrovića, Fulam je doveo Žana Mišela Serija i Maksima La Maršana iz Nice, golmana Bešiktaša Fabrija, nemačko krilo Andrea Širlea iz Borusije Dortmund, kao i Alfija Mousona iz Svonsija. Ukupno više od 80.000.000 evra za pojačanja ovog leta.

Verovatno nije kraj, jer je naredna meta Ektor Erera iz Porta.

FOTO: www.fulhamfc.com

 


tagovi

Aleksandar MitrovićLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara