ZVANIČNO: Monpelje predstavio Le Taleka

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.06.18. | 13:54

Sada je definitivno

Bio je praktično dogovoren, pa se odjednom pojavio moskovski Spartak, spreman da ga angažuje. U međuvremenu je i Crvena zvezda pokušala na sve načine da ga zadrži, ali sada su sve dileme otklonjene - Damijen Le Talek je novi fudbaler Monpeljea!

Posle nekoliko dana neizvesnosti Le Talek je prošao medicinske preglede i postao igrač nekadašnjeg prvaka Francuske. Ugovor je potpisan na tri godine, ali su finansijski detalji i dalje nepoznati. Danas je zvanično i predstavljen u novom klubu.

Izabrane vesti

Le Talek nema dilemu - prezadovoljan je potpisom.
„Monpelje me je pratio duže vreme i jako sam srećan što je ovaj dan konačno došao. Nakon godina života na istoku Evrope, a posebno u Beogradu gde sam igrao za Crvenu zvezdu, želeo sam da se vratim u Francusku, a Monpelje je bio moj prvi izbor“, rekao je Le Talek i dodao:
„Svi znaju ko je Monpelje. Veliki klub iz Lige 1, stacioniran u prelepom gradu“.

Francuski štoper govorio je i o planovima u Monpeljeu.
„Želim da se uklopim što pre, da odradim dobre pripreme. Imam dosta iskustva koje nosim sa Istoka i, čak dok sam igrao u Srbiji, pratio sam Ligu 1 svake nedelje. Znam da Monpelje ima mnogo mladih igrača i daću sve da doprinesem rezultatima tima. Jako sam srećan što sam ovde, nadam se da ćemo svi zajedno imati dobru sezonu“.

Prvi čovek Monpeljea Loran Nikolan nije krio zadovoljstvo zbog toga što je u klub stigao iskusni štoper.
„Veliko pojačanje za nas i velika želja našeg trenera. Damijen se vraća u Francusku posle mnogo godina u inostranstvu, a Monpelje mu nudi ozbiljan izazov. Sada je na njemu da pokaže koliko vredi“.

Le Talek će u Monpeljeu nositi dres s brojem 14.

Podsetimo, Crvena zvezda je prethodnih dana Le Taleku nudila višegodišnji ugovor vredan 500.000 evra po sezoni. 

Foto: Via Twitter / @MontpellierHSC


tagovi

Damijan Le TalekLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara