Zvanično: Musa kod Piksija za 12.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.01.19. | 10:45

Ugovor na tri godine, Totenhem ima tri kandidata za zamenu

Evo i fotografije. Pre tri dana najavljeno, ovog četvrtka realizovano. Gvangdžo R&F ozvaničio je transfer Muse Dembelea iz Totenhema. Kineski klub, na čijoj klupi sedi Dragan Stojković Piksi, potvrdio je da je doveo belgijskog reprezentativca, o čemu svedoči i zvanična promocija u novoj sredini.

Transfer je vredan 11.000.000 funti, što je oko 12.500.000 evra, a sam igrač je potpisao ugovor na tri godine i biće veliko pojačanje za ekipu srpskog stručnjaka, koji je nedavno stručnom štabu priključio i Bratislava Živkovića, pa ambiciozno kreće u novu sezonu.

Izabrane vesti

Posebno je interesantno da je Dembele bio viđen kao novi član Peking Guana, klub iz glavnog grada Kine ponudio je identične uslove Totenhemu, međutim, u međuvremenu se u trku umešao Gvangdžo R&F, dostavio igraču bolje uslove – nije precizirano koliko - i tako ga ubedio da karijeru nastavi kod nijih. Dembele je odigrao 249 utakmica za Pevce, međutim, činjenice da mu je ugovor isticao za šest meseci i da je tokom sedmogodišnjeg boravka u Londonu pretrpeo više od 50 povreda jasno su nagovestile rastanka. Priznao je da mu je potrebno manje zahtevno takmičenje od Premijer lige, a u Superligi Kine će, sa svojim znanjem i fizičkim predispozicijama, moći da igra „peške“. I da uživa u novcu...

Čak je i Totenhem sjajno prošao imajući u vidu da je za lepe pare prodao igrača koga bi na leto pustio za džabe, a pred Maurisiom Poketinom je sad izbor: koga dovesti na Musino mesto? Engleski mediji su otvorili konkurs, pa spekulišu imenima Pasakla Grosa iz Brajtona, Pjer Emilia Hojberga iz Sautemptona i Najtana Nandeza iz Boke juniors. Niko od njih ne košta više od 12.500.000 evra, koliko su Pevci dobilli za transfer Belgijanca u Kinu.

FOTO: TransferMarkt China


tagovi

TotenhemMusa DembeleDragan Stojković PiksiGuangdžo R&F

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara