Zvanično: Najverniji vojnik Čelsija je otišao u suzama i služiće Čolu Simeoneu

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 17:13

Povratak u Španiju posle 11 godina

Biti igrač Čelsija devet godina i za to vreme odigrati preko 500 utakmica je redak podvig. Jedinstven kada su strani fudbaleri u pitanju. Petr Čeh je u Čelsiju proveo 10 godina, Bane Ivanović, Džon Obi Mikel i Didije Drogba po devet. Ali niko od njih nije upisao više od 500 mečeva. Štaviše, to je pošlo za rukom samo domaćim legendama Teriju, Lampardu, Harisu, Bonetiju i Holinsu.

Od stranaca samo Sezaru Aspilikueti!

Izabrane vesti

Za devet godina na Stamford Bridžu je postao stranac sa najviše odigranih mečeva u istoriji kluba, osvojio sve što se moglo osvojiti (Liga šampiona, Liga Evrope, Premijer liga, Superkup Evrope, SP za klubove, FA Kup, Liga kup...) postao kapiten, igrao desnog beka, štopera, šta god je trebalo i izrastao u jednog od miljenika navijača. Španac vrele baskijske krvi je Čelsiju služio vredno i pošteno. Kada je prošlog leta prihvatio ponudu Barselone, Čelsi mu nije dozvolio da ode. Poslušao je bez pogovora i više nije ni pitao.

Ovoga leta mu je Čelsi izašao u susret, nagradio ga za vernost i pustio ga da ode za džabe godinu dana pre isteka ugovora. Retka privilegija na Stamford Bridžu.

Hteo ga je Inter, ali je završio u Atletiku. Porodica je prevagnula da se Aspilikueta nakon 11 godina (pre Čelsija dve sezone u Marselju) vrati u domovinu. Potpisao je samo na godinu dana ali uz opciju da se saradnja produži. Velika je verovatnoća da će inteligentni defanzivac ratničkog mentaliteta ubediti Čola Simeonea da se saradnja nastavi... Takav igrač je falio Atletiku.

Teško je rečima opisati šta osećam... Neverovatne smo stvari prošli zajedno. Ovo je moja kuća i nadam se da ću vas sve opet videti jednog dana. Ljubav koju su mi Čelsijevi navijači pružali je nešto nezaboravno. Znam da će se Čelsi vratiti tamo gde mu je i mesto“, rekao je Aspilikeuta u suzama dok se opraštao od Čelsija.

Po dolasku je od kapitena Džona Terija dobio nadimak Dejv zbog komplikovanog prezimena za izgovor. Foru iz čuvene serije Mućke i kako je Triger zvao Rodnija...

Aspilikuetina defanzivna univerzalnost će biti pravo blago za Čola Simeonea koji voli da menja formacije i igra sa četvoricom ili trojicom u poslednjoj liniji. Njegovim dolaskom je završena rekonstrukcija Atletikove odrbane. Podsetimo, pre njega su stigli turski štoper Čaglar Sojundžu kao slobodan igrač iz Lestera, levi bek Havi Galan iz Selte za 5.000.000 evra i mladi štoper Santjago Murinjo iz urugvajskog Rasinga.

 


tagovi

Cezar AspilikuetaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara