Zvanično: Pistolero je Milanov!

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.01.19. | 21:57

Realizovan je transfer Kšištofa Pjonteka u redove Rosonera

Frenki de Jong u Barseloni, Gonzalo Iguain u Čelsiju, a sada i Kšištof Pjontek u Milanu. Zvanično. Sve se znalo, samo se čekala zvanična potvrda, a ona je došla skoro u isto vreme kada je objavljeno da će Iguain u redove Plavaca.

Milan je ozvaničio da je Poljaka doveo do juna 2023. godine, a da će ovaj špic biti predstavljen sutra od 15.30 časova. Rosoneri za razliku od Barselone u slučaju De Jonga nisu javnosti predočili sve detalje, ali su se oni ranije pojavili kod pouzdanih izvora u Italiji.

Izabrane vesti

Oni su nezvanično sledeći: Pjontek je prešao u Milan za 35.000.000 evra, a kompletna suma će biti odmah isplaćena na račun Đenove. Biće tu i bonusa koji bi Đenovi mogli da donesu još između 3.000.000 i 5.000.000 evra. Pominjala su se još neka imena u ovom transferu, ali je na kraju definitivno da nijedan drugi igrač neće biti uključen u transfer.

Pjontek ide Milanu i dobio je ugovor na pet godina, a Đenovi 35.000.000. Tu je početak, ali i kraj priče o ovom transferu. Gonzalo Iguain je zato prešao u Čelsi, a očekuje se da u sklopu ovog domino-efekta Alvaro Morata pređe u Atletiko Madrid.

Pjontek je na ovaj način ostvario neverovatan podvig, za vrlo kratko vreme je golovima u dresu Đenove uspeo da se izbori od statusa anonimusa do jednog od poželjnijih špiceva na zimskoj pijaci u Evropi. Na kraju su ga Rosoneri kupili, a vi ćete ujutru imati priliku da čitate tekst posvećen ovom transferu.

Poljak iza sebe ima fantastičnu polusezonu, u kojoj je postigao 19 golova na 21 utakmici u dresu Đenove. Grifoni su ga letos angažovali iz Krakovije za 4.000.000 evra. Sada prodali 35.000.000. Sve strane iz ovog transfera će biti zadovoljne.

Pjontek je ovako postao najskuplji Poljak u istoriji.

Foto: Tviter


tagovi

Kšištof PjontekGonzalo Iguain

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara