Zvanično: Pola čovek - pola pozajmica! Samo da ge ne kupe...

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.07.18. | 17:18

Skupoceni španski promašaj na novoj pozajmici

Kralj pozajmica je stigao na još jednu!

Španski napadač Borha Baston će narednu sezonu igrati kao pozajmljen napadač Svonsija za Alaves. Klub iz Velsa je posle ispadanja u Čempionšip jedva čekao da se reši Borhe i uspeo je. A Alaves je dobio napadača koji će mu značiti u borbi za opstanak.

Izabrane vesti

Borhi Bastonu je ovo sedma pozajmica u poslednjih sedam godina!

Ponikao je u Atletiko Madridu, tresao mreže u B timu, ali je u prvom timu odigrao samo jedan meč u Primeri. Otkako je 2011. pozajmljen Mursiji, krenula je serija. Išao je na pozajmice u Uesku, Deportivo, Saragosu i Eibar. U većini klubova je bio sjajan i rešetao mreže kao od šale, a u szeoni 2015/16 je za Eibar postigao 18 golova u Primeri!

Simeone mu uprkos svemu nije dao šansu u Atletiku, ali se zato upecao Svonsi! Kliub iz Velsa je pre dve godine platio 18.000.000 evra za Bastona i učinio ga najskupljim pojačanjem u istoriji. Međutim, Španac se ispostavio kao totalni promašaj. Zaboravio je da postiže golove i na 18 mečeva u Premijer ligi je samo jednom zatresao mrežu.

Prethodnu sezonu je proveo na pozajmici u Malagi gde je dao dva gola na 16 utakmica u Primeri. Malaga je ispala i nije ga zadržala, pa se vratio u Svonsi sa kojim ima ugovor do 2020. godine vredan 2.600.000 evra po sezoni. Svonsiju nije potreban za Čempionšip i jedva je čekao da se javi neko ko će ga angažovati.

Javio se Alaves i pozajmio Kralja pozajmica.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Borha BastonLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara