ZVANIČNO: Pukla prva bomba na Parku prinčeva, čeka se druga!

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.01.19. | 10:37

PSŽ renovira vezni red

Prva transfer bomba ovog januara na Parku prinčeva je i definitivno pukla. 

Klub iz Pariza je jutros potvrdio transfer argentinskog veziste Leandra Paredesa iz Zenita. PSŽ je Rusima na ime obeštećenje platio 40.000.000 evra uz još 7.000.000 evra kroz bonuse. Paredes je potpisao ugovor na četiri i po godine vredan 7.500.000 evra po sezoni što je duplo više od onoga što je zarađivao u Sankt Peterburgu.

Izabrane vesti

PSŽ je na taj način uspeo da zakrpi rupu u veznom redu nastalu suspenzijom Adrijena Rabioa koji je odbio da produži ugovor i narednog leta će otići bez obeštećenja. Ili možda već ove zime za minimalno obeštećenje. PSŽ je Paredesa skinuo ispred nosa Čelsiju koji je dugo vremena jurio Argentinca. Iako je transfer dogovoren još pre sedam dana, na zvaničnu potvrdu se čekalo zbog nekih naknadnih klauzula koje je direktor Antero Enrike ubacio u ugovor.

Argentinac je u Evropu došao pre četiri i po godine kada ga je Roma skinula Barseloni ispred nosa i dovela ga iz Boke Juniors. Bio je pozajmlen Empoliju, potom odigrao standardno jednu sezonu za Vučicu koja ga je pre godinu i po dana prodala Zenitu kao zamenu Aksela Vitsela za 23.000.000 evra i bonuse. Rusi su na kraju duplo zaradili na Argentincu.

Paredes je prvo veliko pojačanje u veznom redu Parižana, a uskoro se očekuje i drugog. Trener Tomas Tuhel na raspolaganju od klasičnih centralnih vezista ima još samo Marka Veratija koji je povređen. Lasana Dijara je najavio odlazak u penziju, a svakako je van stroja zbog povrede kolena. Tu su još mladi Berned i Nkunku, s tim što bi ovaj drugi mogao da pređe u Arsenal. Dakle, Svecima ja pored Paredesa i te kako potreban još jedan klasični vezista.

Prethodnih dana su pregovori vođeni na više adresa. Napoli je odbio PSŽ za Alana, Borusija za Vajgla, Bajern ih je odjavio za Renata Sančesa, Selta ne želi da proda Lobotku, tako da je jedino preostalo rešenje Idrisa Gej iz Evertona. Prva ponuda od 30.000.000 evra je odbijena, ali PSŽ ima još vremena do četvrtka u ponoć da poveća ulog i dovede Senegalca.

Sa Paredeseom i Gejom, to bi već bio znatno jači vezni red nego Rabioom i Dijarom u prvom delu sezone.


tagovi

Leandro ParedesZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara