ZVANIČNO: Rodri je Atletikov! Cena - prava sitnica

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.05.18. | 16:12

Madriđani dobili statistički najkorisnijeg defanzivca među vezistima u Primer ii naciljali još dva pojačanja

Prvi potpis na stadionu “Vanda Metropolitano” ovog leta. Atletiko Madrid je potvrdio dolazak Rodriga Ernandeza Kaskantea, jednog od najboljih defanzivnih vezista Primere, dobivši ga po bagatelnoj ceni. Transfer je vredan “samo” 20.000.000 evra, što je sitnica u modernom fudbalu, koliko će zaraditi Viljareal za jednog od svojih dominantnih igrača iz minule sezone.

Jorgandžije su mu dale ugovor na pet godina i “blindirale” otkupnom klauzulom od 100.000.000 evra, ukoliko neko pre 2023. poželi da ga odvede.

Izabrane vesti

Popularni Rodri je igrač po ukusu trenera Dijega Simeonea, koje insistirao na transferu fudbalera kog Španci često oslovljavaju sa “novi Buskets”, jer stasom (190 centimetara), pozicijom (zadnji vezni) i stilom igre (najviše oduzetih lopti u minuloj sezoni Primere, 320) podseća na prvotimca Barselone.

Na ovaj način čelnici Atletika su, praktično, priznali grešku, jer je Rodri prošao svi mlađe kategorije Madriđana (od 2007. do 2013), međutim, em u njega nisu verovali, em su imali Gabija, ali pošto se u međuvremenu, u dresu Viljareala, razvio u ozbiljnog igrača, povratak u rodni grad se nametnuo kao logično rešenje. Pogotovo što, kako stručnjaci kažu “lopta kod njega je kao u sefu”, treći je na listi fudbalera sa najpreciznijim pasom u prvenstvu Španije.

Neće se Atletiko zaustaviti na kupovini Rodrija. Želi da formira što je jače mogući tim, pa je kao naredne dve mete sa lokalnog tržišta označio još jednog fudbalera Viljareala, krilo Samua Kastiljeha i desnog beka Selte Džonija Kastra.

 


tagovi

Letnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara