Filip Stuparević
Filip Stuparević

ZVANIČNO: Stuparević u Votfordu za 3.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.01.19. | 12:27

Iz Voždovca u Premijer ligu, možda preko Serije A

Pominjalo se još od letos, ali su klubovi ćutali. Sve dok Voždovac na klupskom sajtu nije ozvaničio: Filip Stuparević novi je igrač Votforda!

Transfer koji sve u taboru Zmajeva čini neizmerno ponosnim, ne samo zbog direktne prodaje u jednu od lita petice, već i zbog za srpske uslove astronomskog obeštećenja. Prema saznanjima MOZZART Sporta Englezi će za transfe 18-godišnjeg napadača platiti 3.000.000 evra!

Izabrane vesti

Stuparević bi Beograd moga da napusti već u januaru, mada se Voždovac upinje da ga zadrži do kraja sezone. Ostaje samo da se vidi i da li će ga Votford – što je već praksa u tom klubu kad su mladi igrači u pitanju – prvo poslati na doškolovavanje u Udineze. S obzirom da je Stuparević u danima pred Novu godinu lekarske preglede prošao baš u Italiji sasvim je to realna opcija. Filip Stuparević je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Stršljenovima.
"Sve se jako brzo dogodilo, ali sam presrećan. I dalje pamtim debi u dresu Voždovca kao najmlađi igrač i golove najvećim rivalima, boravak u klubu je bio zaista neprocenjivo iskustvo. Želeo bih da istaknem veliku zahvalnost svojoj porodici na podršci, kao i Fudbalskom klubu Voždovac, koji i sam funkcioniše kao jedna porodica. Takođe, zahvalnost dugujem svima u klubu koji su radili zajedno sa mnom na mom napretku, počevši od trenera i Direktora omladinske škole, kao i Direktora kluba“, rekao je najmlađi debitant u istoriji Superlige.

Zadovoljni trljaju ruke i u samom klubu. Ako izuzmemo Crvenu zvezdu i Partizan, pa OFK u vremenu kad je odlazio recimo Slobodan Rajković, te Vojvodinu samo u slučaju Gojka Kačara, Stuparevićeva prodaja je na samom vrhu liste najboljih poslova superligaša.
"Ovaj transfer nam daje podstrek i potvrdu da je rad u klubu, kako u mlađim kategorijama, tako i u prvom timu, ozbiljan i da može donositi rezultate. Ozbiljan pristup se isplatio, te možemo reći da imamo spreman višegodišnji plan po pitanju rada prvog tima, sa posebnim akcentom na rad omladinske škole i na tome ćemo graditi budućnost kluba. Još jednom se zahvaljujem svim u klubu, ovo je naš zajednički uspeh“, naglasio je Grkinić.

Podsetimo, iz Voždovca su u ozbiljne evropske klubove otišli i Aleksandar Filipović (BATE Borisov), Saša Ivković (Maribor), Dejan Georgijević (Ferencvaroš), Zoran Popović je sa Crvenom zvezdom igrao Ligu šampiona... Ali Votford je sa finansijske strane sasvim druga dimenzija.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Filip StuparevićZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara