Zvanično: Trampa golmana na relaciji Napulj - Firenca

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.23. | 17:51

Čini se da je bolje prošla Fiorentina

Kako igra Napoli ove sezone, deluje da mu i nisu potrebna pojačanja u januaru ali za svaki slučaj je uprava kluba rešili da obavi poneki zimski posao i da se pojača.

Posle poljskog desnog beka Bartoša Berezinskog koji je stigao na pozajmicu iz Sampdorije, Napolitanci su danas dobili i novog rezervnog golmana. Tačnije, trampili su ga za starog. Do kraja sezone će član Napolija biti Pjerluiđi Golini koji će pojačati konkurenciju Aleksu Meretu. Iskusni Salvatore Sirigu je zamenio Golinija u Fiorentini gde je ovaj do sada bip alternativa Pjetru Teraćanu.

Izabrane vesti

Golini je zvanično u Napulj došao iz Atalante sa kojom je pod ugovorom ali je letos otišao na pozajmicu u Firencu. Pozjamica je raskinuta i realizovana je nova. Počeo je sezonu kao prvi golman u Fiorentini ali nije ispunio očekivanja i posle samo nekoliko utakmica je izgubio status prvog golmana od iskusnog Pjetra Teraćana. U međuvremenu je šansu dobijao samo u Ligi konferencije. Zato je oberučke prihvatio da bude rezerva u timu koji hita ka Skudetu i igra u nokaut fazi Lige šampiona. Ovo mu je već druga sezona da ne brani pošto je prethodnu proveo kao rezerva u Totenhemu i karijera mu se ne razvija baš kao što je želeo posle odlaska iz Atalante u kojoj je pretprošle sezone bio prvi golman do dolaska Huana Musa.

Sa druge strane, veteran Salvatore Sirigu ove sezone nije branio ni minut za Napoli i potpuno je bio u senci sjajnog Aleksa Mereta. Procenio je da će u Firenci imati bolju šansu da brani jer prvi golman Pjetro Teraćano brani u vrlo promenjivoj formi ove sezone i imao je neka slaba izdanja koja su direktno koštala klub iz Toskane.

Napoli će imati opciju da otkupi Golinija koji ima ugovor sa Atalantom do leta 2024. godine dok Siriguova pozajmica u Firenci - ali i ugovor sa Napolijem - ističu na kraju ove sezone.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Salvatore SiriguPjerluiđi Golini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara