Zvanično: Vitinja stigao u Pariz za 40.000.000

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.07.22. | 00:02

Portugalski vezista potpisao ugovor do 2027.

Nije loše 22-godišnjem Vitinji, u reprezentaciji mu je saigrač Kristijano Ronaldo, a u klubu će od predstojeće sezone biti Lionel Mesi. Doduše, zna on i sam vrlo dobro da "tera loptu". Uostalom predvodio je Porto do titule i dobrim partijama zaslužio poziv Pari Sen Žermena.

Sveci su saopštili da je posao i zvanično završen, odnono da je mladi vezista njihov novi fudbaler. Ugovor je potpisan do 2027. godine, a Portu je na račun leglo 40.000.000 evra, kolika je bila ranije dogovorena otkupna klauzula koju su Parižani i iskoristili.

Izabrane vesti

Ovim poslom, portugalski šampion prebacio je 100.000.000 zarade od prodaje igrača u 2022. godini, pošto je Luis Dijaz zimus prodat Liverpulu za 47.000.000 evra, a u tekućem prelaznom roku Fabio Vijeria je pre Vitinje otišao u Arsenal za 35.000.000.

Dolazak centralnog veziste plavo-belih prvi je zvaničan transfer novog sportskog direktora Pari Sen Žermena, zapravo savetnika za sport, Luisa Kamposa, ali u dogovoru sa dolazećim trenerom Kristofom Galtijeom iz Nice, koji čeka da klub isplati njegovog prethodnika Maurisija Poketina kako bi i zvanično počeo sa radom.

Vitinja je prvi potpisao, ali Kampos ima usmene dogovore sa još nekoliko igrača, te se očekuje da i njih Parižani uskoro promovišu kao svoje članove. Reč je o Milanu Škrinijaru iz Intera, Đanluki Skamaki iz Sasuola, a pominje se i Lilov Renato Sančez, mada su Doge demantovale pisanje francuskih medija da klubovi pregovaraju o transferu, što doduše možda i jeste tačno, ali ako je PSŽ već dobio obećanje igrača, teško da će njegov trenutni klub moći nešto da promeni.

Svakako, bez obzira ko bude došao najveći posao Pari Sen Žermena ovog leta je ostanak Kilijana Mbapea, koji je bio praktično viđen u Real Madridu.


tagovi

VitinjaLetnji prelazni rok 2022Pari Sen ŽermenPorto

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara