Zvanično: Zasad Trešnjica za budućnost - Kris Mefam

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.01.19. | 18:16

Trajali su pregovori, ali su uspešno završeni

Najavljeno - sada i potpisano. Velšanin Kris Mefam novi je fudbaler Bornmuta. On je u redove Trešnjica stigao iz Brentforda. Ima 21 godinu, igra na poziciji štopera i potpisao je dugogodišnji ugovor. Klub nije otkio detaljne podatke, ali se spekuliše da je transfer vredan nešto više od 14.000.000 evra. Prvo se spekulisalo da će to biti 17.500.000, ali su se dva kluba dogovorila za malo manji novac.

Klubovi su sedmicama bili u intenzivnim pregovorima, a kasno sinoć je postignut dogovor. Danas je sve i ozvaničeno.

Izabrane vesti

Mefam ima 21 godinu, a za prvi tim Brentforda debitovao je u januaru 2017. godine, od kada je skupio 48 utakmica u Čempionšipu. Edi Hau ga juri već dva prelazna roka, a Brentford je sada popustio. Kako i ne bi kada će dobiti rekordnu sumu novca! 

Brentford je još leta 2015. godine dobio do danas najveću sumu novca za jedan izlazni transfer. Radi se o 12.400.000 evra, koliko je Barnli tada platio za napadača Andrea Greja, dok je godinu dana kasnije njegov saigrač Skot Hogan prešao u Aston Vilu za oko 10.500.000 evra. Ovo je dakle rekordna prodaja.

Mefam je bio kapiten Velsa u mladoj reprezentaciji.
"Malo je potrajalo dok sam se potpisao na tačkastu liniju, ali je bilo vredno čekanja. Mnogo je toga što mi se sviđa u ovom klubu. Ne samo menadžer. Edi Hau je fantastičan menadžer i to što on radi je neverovatno. Mlad sam, imam mnogo da učim i da se razvijam", rekao je Mefam.

I sam trener Bornmuta je govorio o novom pojačanju.
"Kris je talentovan, mlad defanzivac, bio je na našem radaru neko vreme tako da sam oduševljen što je konačno naš igrač. Dobar je u odbrani i u igri sa loptom", rekao je Hau.

Foto: Tviter


tagovi

Kris MefamZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara