Duel Petrovića i Marjanovića u prvom meču (Foto: Starsport)
Duel Petrovića i Marjanovića u prvom meču (Foto: Starsport)

Zvedina proba za Bragu: Vraća se Kanga, ne i Sanogo

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.12.21. | 09:27

Crveno-beli gostuju nezgodnom Napretku (13.30, TV Arena)

Kruševački Napredak će ove nedelje biti na travi, ali Braga će, sasvim sigurno, biti u glavi Dejanu Stankoviću i njegovim izabranicima. Ipak, i pored toga što u Portugaliji igraju meč jeseni, crveno-beli ne smeju da na gostovanje u Lazarevom gradu (nedelja, 13.30, TV Arena) gledaju kao na puko otaljavanje posla.

Izabrane vesti

Napredak se ove sezone nametnuo dobrim igrama, ekipa koja će sasvim sigurno biti učesnhik plej-ofa. Trenutno je Napredak na petoj poziciji, ima dva boda manje od četvrtoplasirane Vojvodine. Posebno su Kruševljani dobri kada igraju kod kuće gde su od početka sezone poraženi samo od Čukaričkog i Partizana.

Očekuje se da Crvena zvezda, koja je u seriji pobeda, igra sa najjačim timom. Odnosno da Dejan Stanković u postavu vrati Gelora Kangu kako bi ih spremio za iskušenja protiv Brage. Očekuju na Marakani da povratak Gabonca donese energiju timu koji nije baš reprezentativno izgledao u sudaru sa Voždovcem. I pored manjka energije crveno-beli su stigli do šeste uzastopne pobede i prepolovili prednost Partizana na tri boda.

To je kurs koji u Ljutice Bogdana žele da zadrže do kraja jeseni, mada je veliko iskušenje čeka u Lazarevom gradu. Neizvesno je damo hoće li neki minut dobiti jedna od ključnih karika veznog reda Seku Sanogo.

“Oseća se umor i nedostatak energije. Ali, ne vol.ja i odnos igrača prema obevezama. Za utakmicu u Kruševcu se spremamo kao da je poslednja. Ključni mečevi jeseni su pred nama. Ne mogu da kažem da će ova utakmica odlučiti šampiona, ali će sasvim sigurno imati veliki uticaj. Pored prvenstva očekuje nas duel šesnaestine finala Liga Evrope sa Bragom. Moraćemo da se adaptiramo i na teren”, poručio je trener crveno-belih Dejan Stanković.

Posle odličnog prvog dela sezone Napredak je upao u malu krizu. U ne baš dobrom raspoloženju Čarapani dočekuju šampiona, pošto su eliminisani u Kupu Srbije od drugoligaša Rada. Napretku će nedosatajati bolesni šef stručnog štaba Milan Đuričić.

“Deluje grubo, ali duel protiv Rada smo odigrali sramno. Prvi ja! Delovali smo kao da nam se nije igralo. Zvezda ima veliki broj odličnih individualaca. Favoriti su, ali nisu bauk”, poručio je kapiten Napretka Saša Marjanović.

U prvom desu sezone Crvena zvezda je teškom mukom savladala Napredak (1:0), pogotkom Milana Gajića u finišu meča. Ipak, u poslednje vreme crveno-beli lako izlaze na kraj sa Čarapanima. Vezali su deset pobeda protiv Napretka. Prethodne sezone u Kruševcu su postigli četiri gola. Dvojka je sasvim realna opcija. Crveno-beli u poslednje vreme teško primaju golove.

NAPREDAK – CRVENA ZVEZDA (13.30, TV Arena)

Stadion: Mladost

Sudija: Novak Simović

NAPREDAK (4-1-4-1): Jordanov – Jovanović, Mršić, Kerkez, Đuković – Krstić – Đ.Jovanović, Marjanvić, Đuričković, Kočić – Bačanin.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić – Petrović, Kanga – Ben, Ivanić, Katai – Pavkov.

SUPERLIGA SRBIJE – 19. KOLO

Subota

Proleter - Metalac 1:0 (1:0)

/Tomović 44/

Nedelja

13.30: (18,0) Napredak (7,75) Crvena zvezda (1,15)

15.45: (1,08) Partizan (11,0) Novi Pazar (28,0)

17.00: (2,30) Spartak (3,35) Mladost (3,10)

Ponedeljak

14.00: (1,87) Radnik (3,50) Radnički Kragujevac (4,30)

16.00: (1,35) Čukarički (5,00) Kolubara (9,00)

18.00: (2,20) TSC Bačka Topola (3,40) Radnički Niš (3,30)

Utorak

14.00: (2,80) Voždovac (3,20) Vojvodina (2,60)

***Kvote su podložne promenama

 



tagovi

Njegoš PetrovićGelor KangaSaša Marjanović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara