Zvezda angažovala „kralja“ francuskih advokata

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.10.18. | 09:40

Erik Dipon-Moreti i njegov mlađani partner Antoan Ve zastupaće interese srpskog šampiona

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić još se nije javno oglasio posle pisanja L'Ekipa, ali je prema navodima Politike, nezvanično poručio da će sa konkretnim stvarima izaći u javnost onoga trenutka kada advokati budu završili svoj deo posla.

A kada su advokati u pitanju, Politika navodi da je srpski šampion u Parizu angažovao najbolju advokatsku kancelariju. U pitanju je kancelarija ''Dipon-Moreti i Vej'' iz Pariza, smeštena nedaleko od Jelisejske palate, koju vode "kralj" francuskih advokata Erik Dipon-Moreti (58) i njegov mladi partner Antoan Ve (35).

Izabrane vesti

Njih dvojica poseduju zavidan renome, čak 144 oslobađajućih presuda za svoje klijente, a vodili su i neke od najvećih slučajeva u modernoj istoriji Francuske, među kojima su i odbrane terorista.

Zanimljivo, Dipon-Moreti je svojevremeno branio i poznatog francuskog rukometaša srpskog porekla Nikolu Karabatića, kao i njegovog brata Luku, koji su bili optuženi za nameštanje rezultata zajedno sa još nekolicinom rukometaša Monpeljea.

Iako je Tužilaštvo tražilo oštre kazne za njih, od 30.000 evra plus po tri meseca zatvora, od svega na kraju nije bilo ništa, izuzev pojedinih simboličnih novčanih kazni za pojedine aktere ovog slučaja.

Foto: MN press


tagovi

Zvezdan Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara