Zvezda bez sedam igrača u Šapcu: Brza otplata duga ili novi košmar?

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.03.18. | 10:14

Golmanski okršaj zeta i šuraka u centru pažnje

Koliko god je četvrtfinalni duel Kupa Srbije, protiv Mačve, bio težak za Crvenu zvezdu, prvenstveni okršaj će biti još teži. Ekipa Vladana Milojevića je u prošlom kolu kiksirala protiv Napretka i više nema prava na grešku. Pogotovo ne pred prvenstvenu pauzu.

Oba rivala će ponovo protivnika više imati u teškom terenu u Šapcu. Očekuje se, ipak, novi spektakl. Za razliku od susreta sredu, stručni štab crveno-belih neće mnogo eksperimentisati sa sastavom, mada lider Superlige ima veliki broj kadrovskih problema. Sigurno neće moći igrati Uroš Račić (kartoni), Mičel Donald (tek izašao iz bolnice), Vujadin Savić, Filip Stojković, Nemanja Milić (svi povređeni), pod velikim znakom pitanja je El Fardu Ben, a od ranije u kombinaciji nije levi bek Dušan Anđelković.
Potrudićemo se da popravimo što nije valjalo. Normalno je da su naši protivnici motivisani, protiv Zvezde svi imaju ogromnu želju, pogotovo kad su domaćini. Mačvina ekipa je dugo na okupu, to je značajan element u fudbalu”, podseća Vladan Milojević.

Izabrane vesti

Mačvi su bodovi preko potrebni kako bi se udaljila od timova koji se nalaze blizu opasne zobne. Šapčani uglavnom skupljaju bodove na svom bunjištu. Ovog proleća savladali su Napredak i remizirali s Vojvodinom. S druge strane ekipa, Vladana Milojevića je primila gol na svakoj od prethodne četiri utakmice. Za ekipu koja se tokom jeseni odlikovala defanzivnom perfekcijom mnogo.
Pred kup utakmicu sam rekao da u fudbalu ponekad čuda mogu da se dese, a sada bih dodao da je teško pomisliti da mogu i da se ponove za samo tri dana. U sredu smo pokazali da imao snage i kvaliteta da pariramo najjačoj ekipi u zemlji, ali pretpostavljam da će nam danas biti mnogo teže zato što će Zvezda sigurno biti više motivisana posle neuspeha. Zato će crveno-beli biti još veći favorit”, kaže Dragan Aničić, trener Mačve.

I za kraj jedna zanimljivost: prvenstveni duel Mačva  - Crvena zvezda je i okršaj zeta i šuraka. Među stativama domaćeg tima stajaće Nenad Filipović (u kupu prednost dobio Dušan Puletić), rođeni brat Snežane Borjan, u braku sa “jedinicom” crveno-belih Milanom Borjanom.

Ko će slaviti?

MAČVA - CRVENA ZVEZDA, 17.00

Šabac
Stadion kraj Save
Sudija: Petar Piper

MAČVA: Filipović - Pejović, Lazarević, Ristivojević, Tošić - Ivić, Obrovac - Gavrić, Adamović, Arsenijević - Matić. Trener: Dragan Aničić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Le Talek, Babić, Rodić - Jovičić, Krstičić - Srnić, Milijaš, Radonjić - Pešić. Trener: Vladan Milojević.

SRBIJA 1  - 28. KOLO

Petak
Voždovac - Radnički Niš 2:1 (1:1)
/Pavićević 17, Mihajlov 53 - Mićić 19/

Nedelja
13.00: (1,15) Partizan (7,00) Radnik Surdulica (15,0)
14.00: (2,35) Borac Čačak (2,95) Bačka (3,15)
14.00: (3,60) Javor (3,05) Čukarički (2,10)
14.00: (1,55) Vojvodina (3,60) Zemun (6,25)
17.00: (1,95) Napredak (3,30) Mladost Lučani (3,80)
17.00: (10,5) Mačva (5,00) Crvena zvezda (1,27)
17.00: (1,55) Spartak Subotica (3,60) Rad (6,25)

* Kvote su podložne promenama

TABELA:

FOTO: Star sport


tagovi

Mačva Šabac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara