Ebesilio protiv Dele Alija i Denija Rouza iz Totenhema
Ebesilio protiv Dele Alija i Denija Rouza iz Totenhema

Zvezda dovela vezistu iz Lige šampiona! I to besplatno... Potpisuje i štoper na zajam

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.06.18. | 09:43

Lorenco Ebesilio i Rašid Sumaila biće novi fudbaleri srpskog prvaka

Prvo Srbi, onda stranci. Posle pet potpisa igrača sa našim pasošima, Crvena zvezda privodi kraju realizaciju još dva posla, s tim da su ovoga puta u fokusu legionari. Osim štopera Rašida Sumaile iz Gane, prvak Srbije je milimetar do angažmana Holanđanina Lorenca Ebesilija.

Centralni vezni APOEL-a bi danas trebalo da doputuje u Beograd na lekarske preglede i potpis ugovora, a ono što je najzanimljivije u celom poslu je da će ga crveno-beli dobiti za - džabe. Iako je ugovorom vezan za šampiona Kipra do juna 2019, u njemu postoji klauzula da godinu dana pre isteka (a to je sadašnji period) može pod određenim uslovima da napusti Nikoziju kao slobodan igrač. Ebisilio je rešio da tu opciju iskoristi i ako sve bude u redu očekuje ga uskoro i promocija na Marakani. Štaviše, sam igrač je dogovorio uslove saradnje sa Zvezdom i sad ga samo formalnost u vidu medicinskih testova deli do igrača koji bi trebalo da nosi igru ekipe Vladana Milojevića.

Izabrane vesti

Protiv Kristijana Ronalda u Madridu

Menadžment kluba iz Ljutice Bogdana 1a je imao nekoliko opcija za fudbalera u veznom redu, a opredelio se za Lorenca Ebesilja, verujući da dobije igrača karakteristika sličnih Geloru Kangi. Od odlaska Gabonca u Spartu Zvezdi je nedostajao kreativni vezista, sposoban da razigra ostatak tima, mučila se u drugom delu sezone na tom planu, ali u pohodu na Ligu šampiona stiže fudbaler koji voli da ima loptu u nogama i da od njega sve zavisi. Ebesilio je sve najlepše o životu u Beogradu i Crvenoj zvezdi  čuo od Mičela Donalda, poznanika iz vremena dok je nosio dres Ajaksa, pa je i to uticalo na odluku da dođe u Superligu.

Posle mlađih kategorija i prvog tima amsterdamskog velikana, Ebesilio je igrao za Metalurg iz Donjecka, Gabalu, Mordoviju i Anži, a od januara 2017. je na Kipru, gde je prošle sezone dao osam golova i upisao osam asistencija za APOEL, sa kojim je igrao i grupnu fazu Lige šampiona, u društvu Real Madrida, Totenhema i Borusije iz Dortmunda. Nedavno je ponuđen grčkom Panatinaikosu, ali je zbog haotične situacije u grčkom klubu odbio da pređe u Atinu. U međuvremenu je odigrao nekoliko kontorlnih utakmica za kiparski tim na pripremama u poljskom Gdanjsku, a danas će se obreti u Beogradu.

Sumaila u dresu reprezentacija Gane protiv Japana

Osim Lorenca Ebesilija, opremu Crvene zvezde zadužiće i Rašid Sumaila. U pitanju je 25-godišnji štoper Al Kacije iz Kuvajta, koji je juče prošao lekarske preglede, a očekuje se da danas bude i zvanično predstaljen na Marakani. Za razliku od Ebesilija, potpisaće ugovor o jednogodišnjoj pozajmici i pojačaće konkurenciju u defanzivnoj liniji.

Pre pomenute dvojice, Crvena zvezda je dovela napadača Nikolu Stoiljkovića, centralne veziste Dušana Jovančića i Dejana Melega, krilo Milana Jevtovića i golmana Zorana Popovića.

FOTO: Action images


tagovi

Rašid SumailaLorenco EbisilioLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara