Zvezda je šampion: Krstičić stavio krunu u Lazarevom gradu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.04.18. | 17:45

Crveno-beli slavili protiv Napretka (2:0) i obezbedili 28.titulu šampiona države

Lazarev grad je pokoren, Crvena zvezda je krunisana u Kruševcu! Crveno-beli su rekli zbogom proklestvu Milorada Kosanovića, savladali Napredak i 28.put u istoriji kluba stigli do zvanja najboljeg tima u zemlji. Gol odluke postigao je Nenad Krstičić u 79.minutu,  nakon što je odlično ispratio akciju Bena i Gobeljića. Potvrda je stigla od Aleksandra Pešića iz jedanesterca u zaostavnom vremenu, pošto je pre toga oboren Ben: Napredak - Crvena zvezda 0:2

Cika, graja, erupcija oduševljenja... To je proizveo na tribinama stadiona Napretka pogodak bivšeg veziste Sampdorije i Alavesa... Probijao je hladan znoj veliki broj navijača crveno-belih, jer su gledali kako je Milorad Kosanović trenerskim maneverima ponovo uštopovao kvalitete novog šampiona Srbije. Kao da je iskusni strateg hteo da doktorira na bivšem klubu i odloži već pripremljeno slavlje. Međutim, crveno-beli su posle inicijative u drugom poluvremenu naplatili celu sezonu. Odbrana Napretka je spustila gard, a to su kaznili Ben, Gobeljić i Nenad Krstičić... Malo ko će posle ovog detalja pamtiti da su se mučili izabranici Vladan Milojevića, jer je ekspedicija Beograđana ponela iz Kruševca plen koji je targetirala - titulu šampiona.

Izabrane vesti

Miris Zvezdinog šampionskog šampanjca, koji se od ranog jutra osećao u Lazarevom gradu, nije opio trenera Kruševljana Milorada Kosanovića. Iskusni stručnjak je kao u oktobru, ili kao u martu, na identičan način mučio kompoziciju lidera Superlige. Nema bolje pohvale za Milorada Kosanovića od činjenice da mu je Vladan Milojević ukazao fudbalski respekt.

I kada im nije išlo, i kada su bili zaglavljeni u gustoj šumi Napretkovih defanzivaca, igrači Crvene zvezde nisu srljali. Znali su da mogu da budu uhvaćeni u mišolovku kontre koju je spremio pomenuti Kosanović. Bez Rodića na poziciji levog beka i sa Lukom Ilićem na mestu desnog krila crveno-beli su se svojski trudili da uhvate ritam. Tačnije, da naprave prevagu.. Jeste bilo taktičke preciznosti, čak i solidnog tempa, ali šansu iz kategorije stopostotnih nismo videlu na stadionu Mladosti u prvih 45 minuta.Napredak je imao jedan šut, Crvena zvezda čak ni to.

 Domaćin je znao kako da se odbrani od povremenih nasrtaja Adžića, Pešića i Bena... Dočekali su u 19.minutu kontru Kruševljani, sve je to lepo izgledalo, ali je Vukanović uhvaćen u klopku. Davno crveno-beli nisu tako bili bezopasni. Sve što je vredelo u igri Crvene zvezde, kada je reč o ofanzivi, desilo se posle prekida. Tako je Luka Adžić pokušao uz pomoć vetra da iz kornera savlada Nikolu Petrovića. Malo je nedostajalo.

Povreda Branka Jovičića (rame) naterala je Vladan Milojevića da na teren pošalje Mičela Donalda... Baš kao u sudaru sa Čukaričkim crveno-beli su posle prosutog prvog poluvremena počeli ozbiljnije da igraju. Mogao je Ben da bude vesnik šampionskog slavlja, ali je posle centaršuta Adžića šutirao pored gola. Napredak nije odustajao, ali crveno-beli su digli intenzitet. Bilo je kontinuiranih napada kao u 63.minutu kada su redom pokušavali Ben, Radonjić, Krstičić, Babić... Osetila se i krv na terenu, posebno posle vanserijskog pokušaja Vukanovića iz okreta koji je odbranio Milan Borjan.

Možda je bilo onih koji su digli ruke od Zvezde kada je reč o ovoj utakmici. Ali na upornost su gosti iskreirali akciju i došli do prve pobede nad Napretkom ove sezone

 

NAPREDAK - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:0)
/Krstičić 77, Pešić 90 pen/

Sudija: Miloš Đorđić

Stadion: Mladosti

Gledalaca:8:000

NAPREDAK: Ni.Petrović - Boranijašević, Veškovac, Ostojić, Kostić - Šljivić, Sekidika (od 68. Eskić), Ndijaje (od 77.Milisavljević), Vulić, Zec - Vukanović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Le Talek, Babić, Gobeljić - Jovičić (od 46. Donald), Krstičić - Luka Ilić (od 60. Radonjić), Ben, Adžić (od 78. Srnić) - Pešić.

SRBIJA, PLEJ-OF - 34.KOLO

Napredak - Crvena zvezda 0:2 (0:0)
/Krstičić 77, Pešić 90 pen/

18.30: (5,40) Vojvodina (3,70) Partizan (1,60)

19.00: (1,77) Čukarički (3,50) Spartak (4,40)

19.00: (1,40) Radnički (4,30) Voždovac (7,50)


tagovi

Nenad KrstičićVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara