Zvezda krenula osmicom! Majstorija Pavkova otvorila 2019. godinu, Milunović i Vukanović pogodili na debiju

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.01.19. | 19:01

Crveno-beli ubedljivi protiv Akritasa - 8:1

Crvena zvezda je bila izuzetno nadahnuta i raspucana na prvoj prijateljskoj prveri u zimskom pripremnom periodu. Ekipa Vladana Milojevića demolirala je slabašnog kiparskog drugoligaša Akritas i na najbolji mogući način najavila znatno ozbiljnije okršaje koji je od narednog ponedeljka očekuju u turskoj Antaliji - 8:1 (4:0).

Izabrane vesti

Crveno-beli nisu marili za kvalitet protivnika, kojem nijednog trenutka nisu dozvolili da udahne vazduh, a šta čeka Kiprane bilo je jasno već u trećem minutu, kada je miljenik Zvezdine publike Milan Pavkov sa ivice kaznenog prostora majstorski lobovao dva metra visokog Kamaru na golu Akritasa.

Zvezda tek izlazi iz perioda u kojem je primarno sticanje fizičke kondicije, ali joj to nije smetalo da diktira tempo, napada protivnika svih 90 minuta i do vrha mu napuni mrežu.

Vladan Milojević je prilično prošarao tim na početku meča. Šansu u navali iza Pavkova dobili su Jevtović i Kafu, nešto povučenije u u tandemu sa Čaušićem igrao je Dejan Meleg. Dok je u poslednjoj liniji, ispred golmana Popovića bilo mesta za Gobeljića i mladog Aleksu Terzića. Već od prvog minuta krenulo se sa uigravanjem novog štoperskog tandema Savić - Milunović.

Crvena zvezda je u prvih 45 minuta igrala u sastavu: Popović - Gobeljić, Savić, Milunović, Terzić - Čaušić, Meleg - Kafu, Ebisilio, Jevtović - Pavkov.

Upravo je pridošlica iz BATE Borisova na isteku pola časa igre postigla prvenac u dresu novog kluba. Odlično je visoki štoper ispratio akciju kod kornera Lorenca Ebisilija. Prečku je tada pogodio Čaušić, a Milunović glavom pogodio mrežu Kiprana.

Prvih 45 minuta igre nagovestili su da bismo na proleće mogli da gledamo potpuno drugačijeg Kafua, koji je gol protivnika pogodio u 36. minutu na asistenciju Jevtovića.

Bivši igrač Rozenborga bio je verovatno i najagilniji u prvom poluvremenu, ali nije imao sreće da se upiše u strelce, pa je asistirao svojim saigračima. Bio je i jedan od najzaslužnijih za pogodak Lorenca Ebisilija u završnici prvog poluvremena. Holanđanin je tada snažno tukao sa 14-15 metara udaljenosti.

Milan Pavkov je prvi deo igre mogao da okonča sa dva evrogola, ali su njegove makazice nakon centaršuta Gobeljića ipak završile preko prečke.

Vladan Milojevič je u drugom poluvremenu izveo potpuno drugi jedanaestorku: Stanković - Hajdin, Stojković, Babić, Rodić - Jovičić, Jovančić - Jirka, Marin, Vukanović - Joveljić.

To nije mnogo promenilo dešavanja na terenu, pošto je i dalje napadao samo jedan tim, a ubrzo su stigli i novi golovi. Na početku drugog dela igre u skoku je dominirao Srđan Babić, koji je prvo u 54. minutu glavom skrenuo loptu ka Hajdinu, kojem nije bilo teško da iz neposredne blizine matira protivnika, a onda je i sam samo pet minuta kasnije pogodio protivničku mrežu, posle centaršuta Marina.

Koliko može u dresu crveno-belih pokazao je Aleksa Vukanović, koji je u drugom poluvremenu zaigrao na levom napadačkom boku Beograđana. Doskorašnji igrač Napretka je u 72. minutu nesebično asistirao Joveljiću, dok se minut pre kraja u i sam upisao u strelce za konačnih 8:1. Jedini gol za Kiprane u 83. minutu postigao je Lukadis.

Vukanović je igrao levo, a desno Erik Jirka, koji je u nekoliko navrata takođe pokazao zavidan kvalitet. Da je imao više sreće i mladi Slovak je mogao do debitantskog pogotka, ali je njegov udarac u 57. minutu zaustavila prečka.

Crvena zvezda se sutra vraća u Beograd, a već 26. januara odlazi u Belek na drugi deo priprema. Dva dana kasnije igraće utakmicu sa austrijskim Vakerom.

CRVENA ZVEZDA - AKTIRAS 8:1 (4:0)
/Pavkov 3, Milunović 30, Kafu 36, Ebisilio 39, Hajdin 54, Babić 59, Joveljić 72, Vukanović 89 - Lukaidis 83/

Stadion: Stelos Kurjakidis
Sudija: Janis Anastasiju (Kipar)
CRVENA ZVEZDA: Popović - Gobeljić, Savić, Milunović, Terzić - Čaušić, Meleg - Kafu, Ebisilio, Jevtović Pavkov.
Igrali su još: Stanković, Hajdin, Stojković, Babić, Rodić, Jovičić, Jovančić, Jirka, Marin, Vukanović i Joveljić.

AKRITAS: Kamara - Mikail, Filaktu, D. Filipu, Sokratus - Lukaidis, Mutinjo - P. Filipu, Karino Pahtaljas Makris.
Igrali su još: Kapetanos, Marijan, Vasiliju, Efstasiju, Georgiju, Dandidis, Pekris, Mihail, Nikolaus.

Foto: FK Crvena zvezda


tagovi

Milan PavkovNemanja MilunovićAleksa Vukanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara