Zvezda na mišiće slomila Rabotnički, Ebisiliju gol i asistencija

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.02.19. | 16:41

Crveno-beli stigli do četvrtog slavlja u Antaliji – 2:1

(od izveštača MOZZART Sporta iz Beleka)

Vladan Milojević je ozbiljno promešao karte u utakmici sa Rabotničkim i sačuvao glavne adute za generalku protiv Maribora (petak, 15.00), ali je srpski šampion uz mnogo muke ipak uspeo da izađe na kraj sa četvrtoplasiranim timom makedonskog prvenstva i zabeleži četvrto slavelje na pripremama u Antaliji – 2:1 (1:1).

Izabrane vesti

Strateg Crvene zvezde je ovaj meč iskoristio da napravi možda i poslednji filter za ulazak u najuži izbor igrača koji će iznesti teret prolećnog dela sezone i čini se da je dobio željene odgovore na neka pitanja.

Crveno-bele je poslužila i sreća na putu ka novom trijumfu, a pogotovo u 36. minutu kada je odlični Zoran Popović zaustavio udarac Ilijoskog sa bele tačke, a potom i naredni koji je usledio nakon intervencije, ali nije mogao ništa samo pet minuta kasnije kada je Blaževski doveo Makedonce u zasluženo vođstvo. Ipak, na kraju je preovladao objektivni kvalitet srpskog šampiona, koji je ubrzo izjednačio preko Vukanovića, a na startu drugog poluvremena stigao i do preokreta zahvaljujući Lorencu Ebisiliju.

Upravo je Holanđanin bio taj zbog kojeg Milojević ima razloga da bude zadovoljan ovom proverom. Ebisilio ni ovoga puta nije plenio hitrinom i brzim reakcijama, ali je Vukanović nakon njegovog kornera doneo izjednačenje, dok je u 54. minutu bio na pravom mestu da kruniše odličan prodor i dodavanje Simića.

Zvezdin povratnik iz Zemuna odlično se snašao na poziciji polušpica, često se izvlačio na bok i osvajao prostor. Vrlo dobar sa leve strane bio je i Aleksa Vukanović. PMale pohvale zaslužio je i Goran Čaušić koji je lepo komandovao Zvezdinim manevrom i možda nagovestio da bi mogao da digne formu tokom proleća. 

Van svojih standardnih pozicija bili su Milan Jevtović, koji je zaigrao na desnom boku, dok je Joveljić prvo bio na desnom krilu, a u drugom poluvrmenu na levom. Bivšem igraču Rozenborga trebalo je nešto vremena da se navikne na novu ulogu, ali kada je u tome uspeo iz minuta u minut je bio sve konkretniji i opasniji po gol protivnika.

Crvena zvezda je posebno u provom poluvremenu imala problema u defanzivi, a pre svega na poziciji gde je dejstovao Hajdin, koji je kasnije takođe došao do željenog ritma, pa se i rastrčao po levoj aut liniji i imao nekoliko vrlo upotrebljivih centaršuteva.

Crveno-beli su u prvom delu utakmice imali mnogo problema da uspostave dominaciju na sredini terena. Igrači Rabotničkog su bili motivisani protiv velikog protivnika, kojeg nimalo nisu štedeli, a u nekoliko navrata su malo i preterali zbog grubosti, pa je žestoko reagovao i Vladan Milojević. Ipak strasti su se smirile i meč je bez većih problema priveden kraju.

Srpskog šampiona u petak od 15 časova po srpskom vremenu ima generalnu proveru u Antaliji, kada će protivnik biti slovenački Maribor. Vladan Milojević će tada izvesno izvesti tim koji bi mogao da startuje i u prolećnoj premijeri protiv Vojvodine.

CRVENA ZVEZDA – RABOTNIČKI 2:1 (1:1)
/Vukanović 43, Ebisiio 55 - Blaževski 41/

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Popović - Jevtović, Savić (od 61. Stojković), Babić, Hajdin – Čaušić – Joveljić, Ebisilio (od 61. Jovančić), Simić (od 82. Milijaš), Vukanović (od 61. Jirka) – Pavkov (od 61. Boaći).

RABOTNIČKI: Božinovski, Pev, Dimitrovski, VIjački, Petrovski, Erera, Konseisao, Siljanovski, Blaževski, Ilijoski, Petkovski.

Foto: FK Crvena zvezda


tagovi

Lorenco EbisilioErik JirkaAleksa VukanovićVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara