(©Starsport)
(©Starsport)

Zvezda namučila prvu školu Italije: Marinković ozbiljan kalibar, Branković krilo koje se traži među strancima

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.11.21. | 18:28

Šampion Srbije ostavio vrlo dobar utisak protiv Empolija, koji je dao gol iz poklonjenog penala – 1:1

Najpoznatija fabrika fudbalskih talenata na Apeninima provukla su na gostovanju Crvenoj zvezdi. Iako su gosti dominantnije i ofanzivnije ušli u susret, strpljivi domaćin uspeo je da odgovori i preko Stojanovića stigne do vođstva, međutim Empoli je u drugom poluvremenu izborio remi iz diskutabilno dosuđenog penala koji je realizovao Inosenti - 1:1.

Nisu crveno-beli želeli da promene pristup i prepoznatljivu fudbalsku filozofiju uprkos činjenici da su se na drugoj strani našli izdanci najbolje italijanske fabrike talenata, u proseku stariji više od godinu dana. Međutim, želja srpskih bisera da ne preskaču linije i da grade napad kroz pas igru nije funkcionisala u uvodu susreta. Brzi ofanzivci Empolija uz visoki presing na polovini domaćina vrebali su greške rivala i iz svake po notama Tomaza Baldanzija stvarali gol šanse. Nije poslednja linija tima Marka Neđića uspevala da pronađe rešenje za hitru desetku Empolija, ali isto tako ni on nije imao rešenje za maestralnog Stefana Marinkovića, čuvara mreže crveno-belih rođenog 2005. godine.

Izabrane vesti

Talentovani golman koji je sa prethodnog evropskog izazova izostao usled reprezentativnih obaveza, uspeo je da maestralnom partijom izraste u junaka Zvezde i potvrdi da je satkan od materijala dovoljno kvalitetnog da u skorijoj budućnosti postane ozbiljan konkurent za mesto među stativama crveno-belih u seniorskoj konkurenciji. Mladi golman rano se razbranio i sa nekoliko neverovatnih intervencija potvrdio da je opravdano dobio poverenje Dejana Stankovića tokom prethodne reprezentativne pauze u vidu priključenja treninzima prvog tima. Odbranom u 19. minutu Marinković je potvrdio da bi veče na Brdu moglo da protekne u njegovom znaku, a kako je vreme odmicalo izgledao je sve sigurnije.

Demonstrirao je mladi čuvar mreže odlične reflekse, ali i sjajan osećaj za igru sa nekoliko pravovremenih istrčavanja, a momente neophodnog ormora mahom mu je donosio Uroš Branković, vihorni krilni napadač crveno-belih. Još jedan povratnik u takmičarski pogon, doduše posle znatno duže pauze i usled povrede, bio je tokom perioda dominacije gostiju jedina svetla tačka u ofanzivi Zvezde. Igrač koji je u kadetskom uzrastu pojačao šampiona Srbije prelaskom iz Kikera, prethodne jeseni je povredio ukrštene ligamente kolena na susretu sa Voždovcem, te se posle višemesečne pauze vratio u konkurenciju, a duel sa Empolijem, iako je bilo očigledno da još nije u punoj snazi, pokazao je da se radi o igraču poteza, lucidnom krilu kakvo je raritet na fudbalskoj sceni i kakvo crveno-beli sa mukom traže na seniorskoj pozornici čak i van granica Srbije.

Na krilima pomenutog dvojca domaćin je prebrodio period dominacije rivala koji je bio opasniji rival tokom većeg dela prvog poluvremena, a jalova inicijativa Italijana došla je na naplatu u 42. minutu kada je Marko Stojanović iskoristio grešku rivala i posle duplog pasa sa Mirkom Mikolaševićem akciju po desnom boku pretočio u vođstvo.

Idealan rasplet prvog poluvremena za crveno-bele pao je u vodu posle samo devet minuta igre i to u velikoj meri zahvaljujući lošoj proceni grčkog arbitra Vasilisa Fotiasa. Glavni sudija okarakterisao je pad Facinija kao posledicu starta Melentijevića, iako štoper Zvezde nije načinio prekršaj, a najstrožu kaznu potom je u izjednačenje pretočio Inosenti.

Ne želeći da previše rizikuju, rivali su kako je vreme odmicalo bili sve oprezniji, te ostaju zabeležene prilike Rakića i Lođrieka kao najbolje, međutim rezultat se nije menjao te će omladinski šampioni Srbije i Italije revanš zakazan za 24. novembar dočekati u izjednačenim pozicijama.


tagovi

FK Crvena zvezdaOmladinska Liga šampionaEmpoli

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara