Zvezda pisala pozivnicu za derbi 45 minuta: Igrao se Ben! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.04.18. | 18:57

Crveno-beli bili sjajni u prvom poluvremenu, ali Zemunci u nastavku popravili utisak - 3:1

Pozivnica za derbi ispisana je 45-minutnim krasnopisom u režiji kompletnog tima lidera Superlige! Crvena zvezda je u prvom poluvremenu zgromila goste iz Zemuna, napunila srce i dušu navijača, a potom je na aprilskoj kiši sprala sjajan utisak. Možda i svesno čuvajući snagu za prelomni meč prvenstva 14. aprila u kojem će na talonu imati šampionski pehar: Crvena zvezda - Zemun 3:1.

Ako je prvi deo sa ekstremno razigranim Benom, raspoloženim Pešićem i brzim Radonjićem pokazna vežba za duel protiv Partizana, onda Vladan Milojević može da nakrivi kačket. Sa Gornjovarošanima je obrisana trava na Marakani, ali je Zemun u nastavku izbegao košmarni poraz. Gosti su se sabrali, vešto koristeći prazne minute i Zvezdinu misli o 157. večitom derbiju. Ipak, Zvezda je sačuvala šest bodova prednosti, dobila pozitivnu priča sa dva gola Bena i još jednim pogotkom Aleksandra Pešića koji se učvrstio na prvoj poziciji liste strelaca Superlige...

Izabrane vesti

Uprava Crvene zvezde rešila je da časti navijače besplatnim ulazom, ali je glavni meni bio na terenu. Prosto i jednostavno: Crvena zvezda je odigrala najbolju utakmicu proleća. Bilo je u timu Vladana Milojevića i poetičnih momenata, finih kombinacija, baš da gurmanluk prisutne publike tokom kišovitog aprilskog popodneva bude zadovoljene. Prva ubitačna lopta Nenada Krstičića ka zahuhtalom Radonjiću, jasno je pokazala gostima da se i pored odličnih prolećnih rezultata ništa neće pitati u Ljutice Bogdana.

Nad timom iz Gornje Varoši nadvila se džinovska silueta El Fardu Bena. Momak sa Komorskih Ostrva bio je sjajna spona između veznog reda i napadača Pešića, možda otklonivši dilemu Vladanu Milojeviću gde je najkorisniji. Nekadašnji član Olimpijakosa je sjajno otvorio meč u četvrtom minutu, preciznom kilfom iz slobodnjaka. Međutim, prvenac El Fardu Bena na Marakani bio je tek početak njegovog pira, još kada se u tom kreativnom zanosu El Fardu Ben upario sa Radonjićem Zemuncima nije bilo spasa...

 

Lopta je u Zvezdinom timu išla kao po koncu, zatim su se posle oduzetih lopti izabranici Vladana Milojevića razvijali u slobodne strelce. Bilo je svih šampionskih elemanata. Igrao se 12. minut kada je El Fardu Ben odlično uposlio Pešića koji je isto tako i reagovao. Samo je pustio loptu i potom pogodio dalji ugao Miloševićevog gola.

Kiša je lila, Zvezda je plesala, a Nemanja Radonjić je nastavio prolećnu nisku promašaja. Nema onog ko nije pomislio da su u pitanju paranormalne pojave, kada je na svojoj polovini Radonjić uzeo loptu, odigrao dupli pas sa Benom, ostavio kompletan tim Zemuna iza sebe i  - pogodio Miloševića.

Propustio je šansu da kompletira učinak započet podvaljivanjem lopte za Luku Ilića koji je centrirao za El Fardu Bena. Tri gola za 22. minuta i još nekoliko šansi nagoveštavali su potop ekipe Milana Milanovića.

Ako ništa drugo Zvezda je isprovocirala ponos gostiju. Zemun je pokazao znake života u 51. minutu. Kardinalno je u opasnoj zoni pogrešio Uroš Račić, izgubio je duel sa Đenićem. Usledio je ubitačan pas ka Vukadinoviću za treći gol u mreži Milana Borjana u poslednje dve utakmice. Publika na Marakani aplauzima je pozdravila bivšeg kapitena Pavla Ninkova. Bio je to najzanimljiviji detalj vrlo mršavog drugog poluvremena.


CRVENA ZVEZDA - ZEMUN 3:1
/Ben 4, 18, Pešić 12 - Vukadinović 51/

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Le Talek, Babić, Rodić (od 46. Frimpong) - Račić, Krstičić - Ben (od 74. Milijaš), L. Ilić (od 61. Adžić), Radonjić - Pešić;
Klupa:  Supić, Frimpong, Jovičić, Milijaš, Adžić, Milić, Srnić

Zemun (4-2-3-1): Milošević - Luković, Cvetković, Vuković, Petković - Beljić (od 57. Ninkov), Kiso - Vukadinović, Lasickas, Simić - Đenić.
Klupa: Ostojić, Stanimirović, Asani, Marković, Ninkov, Milutinović, Podunavac.


Superliga, 30. kolo:

Crvena zvezda - Zemun 3:1 (3:0)
/Ben 4, 18, Pešić 12 - Vukadinović 51/

Voždovac - Čukarički 0:0

Javor - Bačka 2:1 (1:0)
/Mrkajić 34, Marković 95 - Mićić 52/

Napredak - Radnički 3:1 (1:1)
/Ndiaje 16, Rušević 81, 82 - Sl. Stojanović 34/

Partizan - Borac 5:0 (2:0)
/Ožegović 9, 54pen, Marković 37, Pantić 63, 72/

Mačva - Mladost 2:1 (0:0)
/Adamović 51, 56 - Pejović 61/

Spartak - Radnik 3:1 (2:1)
/Savković 10, Đuričin 25, Čečarić 56 - Pavlović 34/

Vojvodina - Rad 2:1 (0:1)
/Putinčanin 71, Arsić 91 - Denić 28/

Foto: MN Press


tagovi

El Fardu BenAleksandar Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara