""
""

Zvezda počela život bez Kange! CSKA će kazniti ono što Amkar nije

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.01.18. | 11:25

Crveno-beli remizirali protiv ruskog premijerligaša iz Perma - 1:1

Budite sigurni: CSKA će kazniti ono što Amkar nije! Posle dve pobede nad predstavnicima iz Litvanije i Belorusije, crveno-beli su remizirali su u sudaru sa ruskim premijerligašem iz Perma - 1:1. Utisak meča glasi: Vladan Milojević moraće da za dve sedmice pronađe dozu kreacije novim igračima ili u sopstvenim redovima kako bi nadoknadio gubitak Gelora Kange.

Izabrane vesti

Crveno-beli su odigrali solidno i ništa više od toga. Amkar se predstavio kao pravi test, vešto koristeći svaku "žutu sekudu" u igri lidera Superlige kako bi iz brzih akcija ušao u šansu. Nekoliko puta kožu Crvene zvezde je spasavao Milan Borjan. Pitanje je hoće li tako biti u mnogo važnijim mečevima, gde će klasa rivala biti na većem nivou.

Ravnopravan meč obeležile su i taktičke probe Vladana Milojevića. Kada je osetio čvrstinu ruskog zida Zvezdin trener se odlučio za formaciju 4-4-2 sa Benom i Pešićem kao napadačima. Međutim, nedostajalo je crveno-belima mirnoće i individualnog poteza kako bi "italijansku utakmicu" rešila u svoju korist. Krila Radonjić i Ben su se javljalja tek povremeno, Pešić je morao da se nosi sa snažnim štoperima Amkara. Praktično, crveno-beli su za 90 minuta stvorili dve ipo šanse i poentirali preko Milana Rodića. Pristojan procenat, kao što su crveno-beli delovali pristojno kada su se držali pozicije i zajednički čuvali prostor. Čim su odstupali imali su problem. Najviše sa brzim Komolovim.

Ako su litvanski Stumbras i beloruski Dinamo predstavljali samo lakše zagrevanje, ruski Amkar je predstavljao ono što je potrebno Crvenoj zvezdi u Beleku - pravi test. Posebno, što se bliži duel sa CSKA. Trener Vladan Milojević izveo je na teren postavu koja ima inicijalnu prednost i bar prema statusu predstavlja ono najbolje što crveno-beli imaju u ovom trenutku.

Ipak, Zvezda je počela da se navikava na život bez Gelora Kange, koji je u trenutku duela sa timom iz Perma bio na putu za Prag Na njegovo mesto uskočio je Nenad Krstičić, dok su Jovičić i Donald delovali iza. Nije bilo ni prve zvezde tima Ričmonda Boaćija. Osetilo se to u igri lidera Superlige već posle deset minut, posebno, jer su crveno-beli naleteli na jak defanzivni blok Amkara i autoritativnog štopera Belorukova. Do te mere da je jedan od rezervnih igrača crveno-belih zavapio:
"Uh, vidi se da nema Kange da gurne loptu".

Odlično je Amkar isekao Zvezdine krila, duplirajući Nemanju Radonjića kao da je u pitanju takmičarska utakmica. Zvezda je bila tanka sa kreacijom, ali nije gubila glavu.
"Neno, ako ne može napred lopta idemo okolo. Sve u redu", savetovao je Milojević Nenada Krstičića.

Više od 20 minuta trebao je crveno-belima da naprave ozbiljniju akciju. Dobro su iskombinovali Pešić i Ben, ali je Belrukov nekako izblokirao.

Na drugoj strani spašavao je Borjan u dva navrta. Zvezda je bez igre potentne igre došla do prednosti. Posle kornera Radonjića, Le Talek je prebacio loptu na drugu stativu, a dobrim dodavanjima Ben i Donald su ostavili prostor Rodiću da levicom ispali sjajnu dijagonalu.

Zvezdinu timsku odbranu razbijao je super brzini Komolov. Pravio je dar mar u nekoliko navrata, ali je u 33.minutu namestio loptu Budkovskom za laganu realizaciju. Šetnja Amkarovog krila nije se nimalo dopala Vladanu Milojeviću. Suviše je to delovalo lako, kao i nekoliko prethodnih situacija pred golom Borjana koje bi ale iz CSKA znale da reše.

Nastavak je bio prilično siromašan. Kao da su i jedni i durgi bili zadovoljni remijem. Mnogo, mnogo faulova i oštrih duela i malo šansi. Crveno-beli su u novoj formaciji ponovo bili "samo" ravnopravni. Najbliža golu Zvezda je bila posle solo prodora Pešića, na drugoj strani Borjan je odlično ukrotio udarac Budkovskog.


CRVENA ZVEZDA - AMKAR 1:1 (1:1)
/Rodić 30 - Budkovski 33/

Teren hotela Riksos
Gledalaca: 50

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Jovičić, Donald - Ben, Krstičić, Radonjić - Pešić (d 85. Joveljić).

AMKARNigmatulin, Idovu, Belorukov, Sivaku, Zanev, Ogude, Miljković, Komolov, Gol, Bodul, Budkovski

(FOTO: crvenazvezdafk.com)


tagovi

Vladan MilojevićSuperligaGelor KangaFK Crvena zvezdaAmkar PermAleksandar Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara