Junak meča Milan Pavkov
Junak meča Milan Pavkov

Zvezda podsetila pohlepne na opasnosti koje vrebaju na Istoku

Vreme čitanja: 1min | sub. 15.12.18. | 13:55

Njujork Tajms utakmicu sa Liverpulom u Beogradu proglasio za najbolju u grupnoj fazi Lige šampiona

Bilo je možda lepši, bilo je naravno kvalitetnijih, pa i dramatičnijih u kojima se o ishodu odlučivalo bukvalno u poslednjim trenucima. Međutim, nijedna utakmica ovogodišnje grupne faze Lige šampiona nije bila tako značajna kao pobeda Crvene zvezde nad Liverpulom. Uverava Rori Smit, poznati novinar koji u članku za Njujork Tajms pobedu crveno-belih od 2:0 naziva najboljom utakmicom prve faze takmičenja u ligi šampiona.

Obrazlaže to konstatacijom koju je nemoguće osporiti.
Pobeda Crvene zvezde nad Liverpulom od 2:0 ne samo da je dovela do toga da se u Grupi C igra na ivici noža, već je na kratko podsetila pohlepne, samožive lige zapadne Evrope opasnosti koje su nekada – a i sada – vrebale sa istoka, na tu opasnsot koja je celo takmičenje isprva i činilo posebnim“, piše Rori Smit.

Izabrane vesti

Inače, za tim polusezone bira Ajaksove mladiće, primećuje da su se neki velikani  - Real i Bajern su dobar primer – mučili u grupi, iako su plasman u nokaut fazu izborili pre poslednjeg kola, te da Pari Sen Žermen i Mančester Siti sada imaju objektivne šanse da napadnu “ušati“ pehar. Hvali i Lionela Mesija, koji kao da je rešio da neuspehe u reprezentaciji Argentini istisne iz sećanja petim trofejom u Ligi šampiona, procenjuje da će svi klubovi obradovati ako na žrebu izvuku Porto, po opštem mišljenju najgoi tim iz prvog šešira,  te da će svi favoriti strepeti od madridskog Atletika iz drugog...

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara