Zvezda pred put u Helsinki: Možda je vreme za rizik sa Marinom, Stojković se vraća u postavu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.07.19. | 08:02

Kanjas siguran

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Finske)

Za Crvenu zvezdu put u Helsinki treba da predstavlja samo kolokvijum za izazov protiv Kopenhagena. Odavno je Vladan Milojević, iako kaže drugačije, lagano počeo da se sprema za dvomeć sa danskim šampionom. Španac Hose Kanjas je debitovao, Miloš Degenek je protiv Radničkog isproban kao desni bek, mada je reprezentativac Australije na tom meču branio i prostor u centralnom delu odbrane. Verovatno je Vladan Milojević dobio opciju više...

Izabrane vesti

Pored Branka Jovičića još jedan problemčić žulja stručni štab i sportski sektor kluba sa Marakane. A to je upala ovojnice mišića Marka Marina. Bivši reprezentativac Nemačke slične probleme je imao i pred prvi susret sa Helsinkijem, ali je izdržao čitav meč i stigao da asistira Milanu Pavkovu u 90. minutu. Dakle, upala već hronično muči Marina. Nema panike u redovima srpskog šampiona, ali ne bi iblo iznenađenje da najbolji igrač Crvene zvezde meč sa Helsinkijem počne na klupi.

On će biti na spisku putnika za Finsku, a ostalo će zavisiti od Vladana Milojevića. Jeste da Crvena zvezda ima veliku prednost iz prvog meča, ali isto tako bi izostavljanje Marina predstavljalo rizik. Igrači Crvene zvezde su naviknuti da u ovoj sezoni zavise od raspoloženja kreatora igre, on je uvek opcija u napadu... Dakle, bez Marina i sa jednim brzim krilnim fudbalerom tim Vladana Milojevića bi dobio drugačiji izgled i fizionomiju. Ali bi Marin bio sačuvan za ono što sledi.

Ukoliko bude procenjeno da Marin nije neophodan za čuvanje velikog beogradskog blaga (2:0), šansu mogu da očekuju Milan Jevtović ili Aleksa Vukanović. U tom slučaju Ivanić bi bio pomeren u sredinu.

Izvesno je da će se u postavu vratiti Filip Stojković, što znači da se u odbrani stvara još jedna dilema. Pitanje je ko će praviti društvo Nemanji Milunoviću u centralnom delu odbrane. Pored Degeneka kandidat je i starosedelac Srđan Babić.

Levom beku Rodiću preti suspenzija i ako dobije žuti karton propustiće prvi naredni meč. Žander je u pripravnosti.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara