Zvezda pred žreb: Samo ne Ajaks! Zašto su poželjni Seltik i Kopenhagen?

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.07.19. | 08:15

Dinamo isto nepoželjan, može ponovo sa Belorusima ili Kopranima

Tačno je da je dvomeč sa Helsinkijem svima u mislima na Marakani, posebno što tokom letnjih meseci prvo treba da skočite, pa onda da kažete “hop”. Ipak, uz poštovanje prvaku Finske koji za dva dana gostuje na Marakani, stručni štab i igrači Crvena zvezde gledaće danas kraičkom oka ka Nionu i žrebu potencijalnih parova za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona (počinje u podne).

Pomenuto treće kolo predstavlja krucijalni korak ovog leta, jer bi pobeda u potencijalnom dvomeču osigurala Zvezdi evropsku jesen i učešće bar u Ligi Evrope. Stav uoči današnjeg žrebanja je jasan – po svaku cenu izbeći Ajaks iz Amsterdama. Polufinalista ovogodišnje Lige šampiona  predstavlja drugu galaksiju za sve klubove koji će se danas naći u šeširu. Tačno je da su ostali bez De Lihta i De Jonga, ali... Suviše je jak Ajaks i za Zvezdu i za ostale klubove posebno što su Kopljanici bili vrlo aktivni u letnjem prelaznom roku. I dalje su na Johan Krojf Areni prisutni Zijah, Neres, Taljafiko, Blind naš Dušan Tadić. To je ekipa koja bi i ove godine mogla da dođe do završnice Lige šampiona.

Izabrane vesti

U kategoriju nepoželjnih svakako spada Dinamo iz Zagreba, koji je takođe u povlašćenom položaju. Ne toliko zbog snage Modrih, jer je u Milojevićevoj eri Zvezda pobeđivala i jače, koliko zbog treće dimenzije susreta. Najmanje bi se pričalo o fudbalu, senka velikih incidenata nadvila bi se nad mečevima na Marakani i Maksimiru.

Možda u najpoželjnije rivala spadaju Kopenhagen i Seltik. Šampioni Danske i Škotske su u projekciji kvalifikacija za Ligu šampiona povlašćeni i u plej-of rundi. To znači da bi Crvena zvezda zadržala njihov status nosioca na žrebanju za četvrto kolo i dobila lakše rivale na poslednjoj prepreci za Ligu šampiona. A tu su Jang Bojs, Slavija Prag i ako prođu BATE Borisov i APOEL. Naravno, daleko od toga da bi srpski šampion bio izraziti favorit u sudarima sa Kopenhagenom i Seltikom, ali... To su timovi protiv kojih može da se igra. Šanse bi bile podjednake.

Crvena zvezda ulazi u Ligu šampiona - 4,60

Dakle, Ajaks je najnepoželjniji, Dinamo iz Zagreba je u folderu “za izbegavanje”, pobede nad Kopenhagenom ili Seltikom bi otvorile put ka Ligi šampiona.

Crvena zvezda ima još dva potencijalna rivala u trećem kolu. Ne bi imali ništa protiv u Ljutice Bogdana da kao potencijalnog rivala dobiju pobednika meča BATE Borisov – Rozenborg. Beloruski prvak je pokazao snagu u revanšu sa Pjastom i izvukao se iz izgubljene situacije. Redovno postiže dobre rezultate u Evropi, ali Crvena zvezda bi bila blagi favorit. Ista konstatacija važi i kada se povede reč o pobedniku meča APOEL - Sutjeska. Tu su Kiprani projektovani kao pobednici. Nezgodan tim, ali daleko od toga da je nepobediv. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara