Zvezda pregovora sa Dejanom Vidićem (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.12.18. | 09:49

Navodno, razmatra se i opcija dovođenja Milana Gajića iz Bordoa...

Crvena zvezda niže pojačanja iz dana u dan. Srpski prvak i lider aktuelnog šampionata već je promovisao trojicu novih igrača za drugi deo sezone - Erika Jirku, Nemanju Milunovića i Miloša Vulića, a na putu je da to učini i sa četvrtim. Kako piše Sportski žurnal crveno-beli će ponovo u svojim redovima imati gorostasnog napadača - Dejana Vidića!  

Radi se momku visokom blizu dva metra (197cm) koji je briljirao ove jeseni u Prvoj ligi Srbije u dresu Zlatibora. Odigrao je 16 utakmica i postigao 10 golova, što je više nego dobar učinak za "tvrdu" ligu kakva je PLS. Kako stoji u tekstu Žurnala pregovori dva kluba su u poodmakloj fazi. Preostalo je, navodno, samo da čelnici crveno-belih definitivno prelome da li zaista žele da ukažu šansu momku koji u svojoj 25. godini igra prvu sezonu na ozbiljnijem nivou, u profesionalnom rangu takmičenja. 

Izabrane vesti

S obzirom na to kakva je trenutno konkurencija u špicu Crvene zvezde (Boaći, Pavkov, Stojiljković, Joveljić...) Beograđani imaju plan da Vidića kupe i odmah proslede na pozajmicu u Zemun, gde bi ovaj sticao neophodno superligaško iskustvo i na neki način bio testiran da li je spreman za elitu. 
"Istina je da postoje pregovori i da su odmakli. Sve je na klubovima, jer Vidić ima ugovor sa Zlatiborom još godinu i po dana", kazao je njegov menadžer Petar Bazić. "Da li sam saglasan da postane igrač Crvene zvezde? Iluzorno je pričati o tome. Dejana hoće pola Superlige, što i ne čudi s obzirom na to kakve brojke ima ove jeseni. Da se nije povredio u utakmici sa Javorom, kada je dao gol u 50. sekundi, već bi bio u Južnoj Koreji. Jedan klub ga je pratio na tri meča i bio rešen da ga vodi. Oporavio se ekspresno. Jak je. Mnogi bi igrači s takvom povredom pauzirali više meseci", dodao je Bazić.

U Zvezdi se navodno još kolebaju zbog Vidićevih godina, odnosno zbog činjenice da će teško kasnije moći da zarade na njemu. Ali u ne tako dalekoj prošlosti im je primer Nikole Žigića koji nije u cvetu mladosti zaigrao za prvi tim i počeo da rešeta. A takođe je stigao iz niželigaša. Vidić je rodom iz Velike Plane. Igrao je za Moravu, Napredak iz Markovca i Karađorđe iz Topole, pre nego što je stigao u Zlatibor i eksplodirao. Opisuju ga kao vrlo snažnog napadača, klasičnog sidraša koji je dobar i van šesnaesterca. Pre svega u šutu. Leva noga mu je jača i često ume da "sevne". Ove jeseni po dva puta je tresao mrežu Teleoptiku, Novom Pazaru i Slobodi iz Užica.

Crvena zvezda radi na pojačanjima na svim poljima i pozicijama. Sportski žurnal tvrdi da se ušlo u razgovore i sa Bordoom oko desnog beka Milana Gajića. Iako je Filip Stojković produžio ugovor u Ljutice Bogdana misle na budućost i žele da pokušaju da rehabilituju karijeru zlatnog Orlića. Gajić sigurno ide iz kluba jer ne dobija minutažu, samo je pitanje za koju će se sredinu odlučiti, odnosno da li želi da se vraća u srpski fudbal. 

Pre svega toga morao bi da reguliše papire, pošto mu ugovor sa francuskim klubom ističe tek 2020. godine...

 


tagovi

Dejan VidićPLSZlatibor Čajetina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara