Zvezda preživela Surdulicu: Gajić pogodio, Borjan prelomio, Radnik dva puta tresao prečku

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.02.19. | 18:57

Crveno-beli teškom mukom stigli do slavlja na jugu Srbije - 1:0

Očekivali su u Crvenoj zvezdi znatno teži otpor Radnika nego na nekim prethodim gostovanjima u Surdulici, hvalio je Vladan Milojević kvalitet domaćina i trenera Milana Milanovića, ali verovatno niko iz redova srpskog šampiona nije očekivao ovako težak put do očekivanog slavlja na jugu Srbije. Crveno-beli su preživeli gostovanje odličnom Radniku, slavili su golom Milana Gajića iz devetog minuta utakmice, pa sa maksimalnim prolećnim učinkom dočekuju predstojeći 159. večiti derbi - 1:0 (1:0).

Domaćin ima mnogo razloga da žali za konačnim ishodom utakmice. Igrači Radnika, tačnije Igor Zlatanović i Risto Ristović tresli su prečku gola Milana Borjana, a golman crveno-belih je pored toga u nekoliko sjajnim reakcijama sprečio domaćina da stigne do zasluženog izjednačenja.

Izabrane vesti

Milojević je na klupi za rezervne igrače ostavio Marina, Boaćija, Ivanića, Jirku... A kada se tome pridodaju izostanci Bena, Rodića, Jovančića i Gobeljića, jasno je da su crveno-beli možda i previše iskombinovali tim za ovo gostovanje. Srpski šampion je krunisao pritisak i žestok ritam s početka utakmice premijernim golom Gajića, koji je bio dobro postavljen nakon gužve u kaznenom prostoru domaćina, ali je u nastavku meča Radnik često bio bolji protivnik na terenu. To se pre svega odnosi na drugo poluvreme, kada su izabranici Milana Milanovića u nekoliko navrata bili na korak od izjednačenja, ali su šanse Ristovića, Zlatanovića i Milovanovića otišle u nepovrat.

Strategu Crvene zvezde ovaj meč je u dobroj meri poslužio i da razreši određene dileme po pitanju sastava koji će naredne subote (18.00) izaći na megdan večitom rivalu Partizanu. Većina Zvezdinih igrača kao da se nije najbolje snašla na prilično nezgodnom i izrovarenom terenu u Surdulici, dok je sa druge strane Radnik odisao samopouzdanjem, koje je raslo nakon nekoliko početnih prilika.

Najbolji pojedinac u gostujućem timu bez premca je bio Milan Borjan, koji je u nekoliko navrata spasavao svoj gol, a posebno u 29. minutu kada je na mastralac način zaustavio udarac Zlatanovića. Upravo je nekadašnji izdanak Partizanove škole bio taj koji će najviše žaliti posle večerašnje utakmice, s obzirom da je bio najbolji igrač domaćeg tima. Pretio je ofanzivac domaćeg tima iz svih pozicija, ali nije imao dovoljno sreće da savlada neprikosnovenog čuvara mreže srpskog šampiona.

Dao je Milojević šansu Lorencu Ebisiliju i Aleksi Vukanoviću. Holanđanin je najčešće pokušavao sa distance da savlada Nikolu Vasiljevića, ali definitivno nije dobro podesio nišanske sprave u Surdulici. U poslednjih pola sata na njegovom mestu je zaigrao Mirko Ivanić, za kojeg je jasno da je još uvek daleko od prave uigranosti sa novim saigračima. Slično je i sa Vukanovićem, koji se još uvek nije dovoljno adaptirao na Zvezdin sistem igre i zahteve stručnog štaba srpskog šampiona. Šansu da položi prijemni za večiti derbi imao je i Milan Pavkov, koji se borio sa protivničkim defanzivicima i lošim terenom, u nekoliko navrata je bio opasan po gol Vasiljevića, ali ne i dovoljno blizu da stigne do sedmog pogotka u Superligi, pa će ulogu startnog špica naredne subote izvesno zauzeti Ričmond Boaći.

RADNIK – CRVENA ZVEZDA  0:1 (0:1)
/Gajić 8/

Stadion: FK Radnik
Kapacitet: 3.312
Sudija: Petar Piper (Čačak)

RADNIK (4-2-3-1): Vasiljević – Đorđević, Milovanović, Stevanović, Pajović – Ristović,  Kojić (od 74. Pejčić) -  Stanisavljević (od 80. Stojanović), Keremeh, Danoski (od 74. Damnjanović) -  Zlatanović.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Savić, Milunović, Gajić – Jovičić, Čaušić – Vukanović (od 80. Vulić), Ebisilio (od 64. Ivanić), Simić (od 90. Jirka) - Pavkov.

Superliga, 23. kolo

Petak
Vojvodina - Radnički Niš 0:1 (0:1)
/Pankov 47/

Subota
Zemun - Mačva 0:0

Mladost - Bačka 5:0 (2:0)
/Pejović 11pen, 37, Bojović 57, Pavlović 67, Ristić 90+1/

Napredak - Spartak Subotica 0:0

Radnik - Crvena zvezda 0:1 (0:1)
/Gajić 9/
19.00: (1,25) Partizan (5,20) Proleter N.S. (11,0)

Nedelja
13.00: (1,60) Čukarički (3,60) Voždovac (5,50)
14.00: (1,80) Rad (3,30) Dinamo Vranje (4,50)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Superliga
 


tagovi

Milan Borjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara