Zvezda probija finansijske limite za štopera - opet Francuz i opet Damijan! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.06.18. | 13:10

Defanzivac Kaena je prioritet na Marakani, ali Zvezda ima konkurenciju u Fenerbahčeu i Trabzonu

Znaju rukovodeći ljudi srpskog šampiona da je za postavljene ciljeve u kvalifikacijama za Ligu šampiona potrebno da Zvezdin tim znatno ojačan dočeka start kvalifikacija u elitno takmičenje. I čine sve što mogu da trener Vladan Milojević što pre dobije najkvalitetnije fudbalere kako bi na vreme uigrao tim i pripremio ga za vrelo fudbalsko leto koje sledi.

Posle rešenja u veznom redu i napadu gde su Dušan Jovančić i Dejan Meleg već potpisali ugovore, a očekuje se da uskoro isto učini i Nikola Stojiljković iz Brage, sve karte su bačene na dovođenje novog štopera, najvažnije pozicije za crveno-bele u ovom trenutku. Kontakt sa Nemanjom Milunovićem i BATE Borisovim nije rezultairao i željenim ishodom, pa se Zvezda okrenula novom rešenju. Mnogo privlačnijem.

Izabrane vesti

I to fudbaleru iz francuske Lige 1, odakle bi na Marakanu trebalo uskoro da stigne još jedan Francuz i zanimljivo još jedan Damijen. U pitanju je Damijan da Silva, 30-godišnji štoper Kaena, koji je slobodan u izboru nove sredine pošto mu 30. juna ističe ugovor sa francuskim prvoligašem. I nema nameru da ga produži.

Da Silva je fudbaler koji vuče portugalske korene (otac mu je odande) i po karakteristikama je sličan njegovom zemljaku i prethodniku na Marakani Damijanu le Taleku koji je nedavno napustio Beograd. Može da igra i štopera i zadnjeg veznog, a u nedavno okončanom šampionatu Francuske zabeležio je 36 nastupa i postigao četiri gola.

Sa takvim pedigreom jasno je zašto je Da Silva brzo postao apsolutni prioritet uprave Crvene zvezde bez obzira što bi istovremeno mogao i poprilično da ih košta. Ipak, kako se može čuti na Marakani, crveno-beli su spremni da za njega izdvoje pozamašnu svotu novca i za početak mu ponude minimalnu godišnju platu od čak 600.000 evra, svesni da nisu jedini koji se trude da ga dovedu.

Damijan da Silva se nedavno spominjao i kao potencijalno pojačanje turskih klubova Fenerbahčea i Trabzona, kao i Benfike koja ga je pratila tokom proleća posredstvom svojih skauta.

   

Foto: Action Images


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Damijan Da Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara