Zvezda prodala Osmana Bukarija u Ameriku za 7.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.05.24. | 14:18

U pitanju je Ostin iz Teksasa

Sezona još nije završena, ali je Crvena zvezda napravila prvi veliki transfer! Prema saznanjima Mozzart Sporta reprezentativac Gane će karijeru nastaviti u MLS Ligi, odakle je i zimus imao ponudu u vrednosti od 10 miliona evra! Neće Bukari pojačati Čikago koji je bio zainteresovan za njega, već će postati novi član Ostina iz Teksasa.

Crveno-beli su zimus imali ponudu iz iste zemlje sa standardnog reprezentativca Gane, ali je tada odlučeno da je strelac deset ovosezonskih golova za crveno-bele neophodan u misiji odbrane šampionske titule. Tada je Čikago želeo da izboriji deset milion evra , što bi bio jedan od najvećih izlaznih transfera crveno-belih u novijoj istoriji. Crveno-beli će sada dobiti sedam miliona evra.

Izabrane vesti

Imao je Osman Bukari sjajna izdanja u Crvenoj zvezdi i može se reći da je bio investicija koja se isplatila. Sportski direktor Mitar Mrkela, kao i Marko Marin, napravili su odličan potez njegovim deovođenjem leta 2022. godine.

Ove sezone je bio inspirisan u mečevima Lige šampiona. Pogađao je na Etihadu protiv Mančester Sitija, kao i u beogradsku meču sa Jang Bojsom. Imao je veliki uticaj na igru crveno-belih, mada je tokom prolećne polusezone imao nekoliko čudnih partija. Promašio je veliki broj prilika u derbijima sa Partizanom i na kraju u finalu sa Vojvodinom.

I pored nekih manjkavosti u igri, Osman Bukari sigurno spada u red najboljih Zvezdinih stranaca u novijoj istoriji. Ukupno je odigrao 77 mečeva, postigao 25 golova i upisao 20 asistencija.

Crvena zvezda je prodajom Bukarija u Ostin nastavila poslovanje sa MLS ligašima. Prethodno je u zimskom prelaznom roku prodala Jovana Mijatovića za osam miliona evra u Njujork Siti.


tagovi

Osman Bukari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara