Zvezda, Radonjić i Ben poslali poruku Slovacima: Sledeći, molim! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.08.18. | 21:18

Crveno-beli rutinski slavili I u revanš meču protiv Suduve – 2:0

Tako to radi papirnati favorit i tim koji želi ponovo da se takmiči sa najboljima! Crvena zvezda je slavila u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Suduve (2:0) i na najbolji mogući način najavila jedan od mečeva sezona. Onaj protiv Spartaka iz Trnave kada će ulog biti jesen u Evropi I još tri meča pred krcatom Marakanom.

I onako euforiji skloni navijači Crvene zvezde posle još jedne pobede, koja će popraviti klupski koeficjent tima iz Ljutice Bogdana, sada će biti još euforičniji. Zvezda je još jednom bila stabilna, taktički promišljena i defanzivno vrlo dobra. I što je najvažnije Crvena zvezda je pokazala da ima dvojicu mašinovođa čiji sprintevi mogu da je dugo vode kroz evropske puteve. Da, ponovo je jedan od najzapaženijih bio El Fardu Ben, igrač koji je poput najsmrtonosnijeg lepka sastavljao igru Crvene zvezde. Postigao je gol, odradio veliki taktički posao I dao mogućnost Nemanji Radonjiću da koristi brzinske sposobnosti i “majstoriše”. A znamo da su potezi reprezentativca Srbije u takvoj situaciji melem za svake fudbalske oči.

Izabrane vesti

Crveno-beli su ponovo sačuvali mrežu, oslanjajući se na osnovne principe Vladan Milojevića, ali I trkačke sposobnosti Jovičića I Krstičića. Upravo je tandem veznih fudbalera preorao teren u Litvaniji I doprineo pomenutoj stabilnosti. Zvezda je imala samo 15 minuta slabije igre u prvom poluvremenu. Ostalo je bilo više nego korektno. Što je najvažnije pred Spartak iz Trnave, Vladan Milojević ima prostora da dodatno zategne ekipu i podigne pojedince. Još se čeka pravi Milan Rodić… Bilo je i opuštanja u drugom poluvremenu, posebno u finišu kada su Litvanci mogli do počasnog pogotka. 

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević odlučio se da ratnički nastorjenim Litvancima, fizički jakim, odgovori baš takvom postavom. Ratničkom. Ponovo je Nemanja Milić bio jedini istureni napadač, dok je mesto Lorenca Ebesilija zauzeo oporavljeni  Slavoljub Srnić (Ben je pomenren u sredinu). Ispotavilo se da je to bio još jedan u nizu pogotka u centar mete iskusnog stručnjaka.

Tukla je Suduva, ali je odgovarala Crvena zvezda koja je istovremeno demonstirala kvalitet. Potpomognuti Brankom Jovičićem, štoperi našeg šampiona kao da imaju bensedin u rukama  uspavali Sisilija. Još kada je Milić izdržao duel I odložio loptu ka Benu, a nekadašnji član Olimpijakosa pogodio sa 25 metara, utakmica je dobila željene obrise. Bar kad je reč o crveno-belima.

Imala je I Suduva dve prilika ( Sisiliju), znao je Vladan Milojević da podigne, ali crveno-beli su aposlutno vladali situacijom. Sačekali su domaćina da se udavi u prevelikom posedu I neiznuđenoj greški. Baš tako su crveno-beli došli do drugog gola. Sve je odradio Krstičić, a Radonjić nastavio ovoletošnji niz tako što je šmekerski pogodio dalji ugao. Kada je supersonični Nišlija podigao nivo želje I agresij, Litvanci nisu znali šta ih je snašlo. Bilo je tu i magičnih poteza Radonjića kao u 42.minutu, kada je špicom proturio loptu kroz noge direktnom rivalu…

Drugo poluvreme je bilo čisto odrađivanje posla. Zvezda je uspela u nameri da sačuva mrežu i zastrašujućim brojkama uplaši prvaka Slovačke.

SUDUVA – CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:2)
/Ben 8, Radonjić 38/

Stadion: ARVI arena

Kapacitet: 6.250

Sudija: Tijago Martins (Portugalija)

SUDUVA (5-3-2): Kardum – Švrljuga, Leimonas, Jankauskas, Živanović, Slavickas – Finkler, Matulevičijus (od 77.Asavedo) Verbickas – Vezevičijus (od 59.Kasparavičijus), Sisilija.

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić (od 67. Gobeljić) – Jovičić – Srnić (od 76. Ebesilo), Krstičić, Ben, Radonjić – Milić (od 60.Stojiljković).


tagovi

Nemanja RadonjićVladan MilojevićEl Fardu BenNemanja Milić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara