Zvezda stavila jesenju krunu na glavu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.12.18. | 19:54

Crveno-beli rutinski slavili protiv Voždovca – 2:0

Zvezda je stavila jesenju krunu na glavu! Šampion Srbije imaće ulogu lidera Superlige bar do marta naredne godine, pošto je pobedom nad Voždovcem (2:0) sačuvao devet bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Radnički iz Niša. Za Vladana Milojevića sve nabrojano biće samo nebitni statistički podaci, jer će, sasvim sigurno, želeti da u preostala tri kola prvog dela sačuva veliku zalihu.

Trener Crvene zvezde najviše može da bude zadovoljan činjenicom da je njegov tim rutinski došao do nova tri boda, a da je kadar proširen povratničkim nastupima dojučerašnjih rekovalescentata Dušana Jovančića i Milana Pavkova. Videlo se koliko pomenuti momci znače crveno-belima. Jovančić je oplemenio igru Zvezde, učinio je lepšom za gledanje, a Pavkov je pokazao da može da bude jednako opasan i kao asistent. Minute su u nastavku dobili Goran Čaušić i Ričmond Boaći. Sluti da bi Milojević sve nabrojane mogao da koristi u duelu protiv PSŽ.

Izabrane vesti

Kada se tome doda da je Lorenco Ebesilio odigrao jedan od najboljih mečeva od kada je došao na Marakanu, jasno je da Voždovac na Marakani mogao samo do dobrog utiska u Ljutice Bogdana.

Ne kažemo da bi u Evropi bilo tako – posebno mislimo na Napulj, ali u igri Crvene zvezde deluje sve lepše i pismenije kada su u tandemu na terenu Lorenco Ebesilio i povratnik u startnu postavu Dušan Jovančić. Snažni Holanđanin je u prvom dodiru sa loptom stavio do znanja da je željan da se nametne Vladanu Milojeviću.

Voždovac je bio defanzivno orjentisan, ali je Crvena zvezda stalno pronalazila rupe u bedemu Zmajeva. Golman gostiju, mladi Ilić, spšavao je saigrače odbranjenim zicerima u seriji. Bacao je u očaj Pavkova, Simića, zatim i Bena. Međutim, pošto je lako zauzimala prostor i još lakše ulazila u šanse Crvena zvezda nije delovala nervozno. Razigrani Ebesilio dočekao je svoj trenutak u 28. minutu. I to na atipičan način. Akciju je tapočeo Pavkov loptu na bok, usledio je centaršut Gobeljića, a Ebesilio je bio na drugoj stativi i udarcem glavom pogodio malu mrežu.

Dobri Jovančić i vrlo dobri Ebesilio bili su  samo deo trijumfalnog Zvezdinog pazla. Jeste Milan Pavkov promašio veliku priliku, ali je ubrzo posle vođstva domaćina pokazao koliko može da bude opasan. I to kao asistent. Jednu dugu loptu junak pobede nad Liverpulom je trzajem glavom spustio tačnu na nogu El Fardu Benu za dupliranje prednosti.

Imali su šta da vide promrzli gledaoci na Marakani. Zvezda je stalno gurala loptu napred, Voždovac je postao opasan u finišu. Naterao je Mihajlov, Borjana da se istakne.

Zadovoljni vođstvom crveno-beli su u nastavku spustili gas. Trener Vladan Milojević iskoristio je priliku da šansu ukaže još jednom povratniku Goranu Čaušiću, te da isprobava neketaktičke varijente. Tako je publika na Marakani u jednom trenutku videla zajedno na terenu Lorenca Ebesilija i Marka Marina. Ipak, bio je to mnogo slabiji tempo nego u prvom poluvremenu. Verovatno su se i jedni i drugi čuvali za zgusnut zimski raspored.

CRVENA ZVEZDA – VOŽDOVAC 2:0 (2:0)

/Ebesilio 29, Ben 33/

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 8.123

Sudija: Petar Piper

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić – Jovančić (od 61. Marin), Krstičić – Ben, Ebesilio, Simić (od 61. Čaušić) – Pavkov (od 79. Boaći).

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Ilić – Maksimović (od 76. Mašović), Kovačević, Mihajlov, Purtić – Pavlović (od 64. Zličić), Luković – Jovanović (od 64. Duronjić), Stuparević, Ćirković - Milunović.

SRBIJA 1 - 18. KOLO:

Petak

Bačka - Napredak 3:3 (1:1)
/Bajić 18 pen, 73 pen, Čeković 58 - Vulić 12, Eskić 66, Vukanović 71/

Subota

Rad - Vojvodina 0:1 (0:1)
/Đurić 23 pen/

Zemun - Radnik 0:0

Mačva - Čukarički 1:0 (1:0)
/Gavrić 19/

Mladost – Partizan 1:1 (0:0)
/Pavlović 83 – Ivanović 90+2/

Proleter - Spartak 2:2 (0:1)
/Čović 61, Vujaklija 71 - Vukčević 14, Obradović 75/

Dinamo - Radnički Niš 0:4 (0:2)
/Haskić 34, 45, 64, Stanisavljević 60/

Nedelja

Crvena zvezda - Voždovac 2:0 (2:0)
/Ebesilio 29, Ben 33/


tagovi

Vladan MilojevićLorenco EbisilioEl Fardu Ben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara